​Presedintele Klaus Iohannis ca chema luni la consultari partidele parlamentare, a anunta purtatorul de cuvant al Cotroceniului, Madalina Dobrovolschi.

Dragnea si Tariceanu vor merge iar la Cotroceni pentru a propune un premierFoto: Presidency.ro

Seful statului va participa joi si vineri la Consiliul European de la Bruxelles, a precizat Dobrovolschi intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Luni incepe calendarul discutiilor cu partidele pentru formarea unui nou guvern, se vor urma pasii procedurali cunoscuti, a adaugat reprezentanta Administratiei Prezidentiale.

Ce spune Constitutia:

ARTICOLUL 103 (1) Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.

(2) Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.

(3) Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor