Partidul Uniunea Salvati Romania a reactionat dupa autodenuntul lui sociologului Mircea Kivu privind colaborarea cu fosta Securitate, de care spune intr-un comunicat ca "a luat act cu surprindere", precizand ca Mircea Kivu a fost un colaborator din perioada campaniei electorale, dar nu este membru USR.

Mircea Kivu alaturi de Nicusor Dan, in 2012Foto: Facebook - Mircea Kivu

"Mircea Kivu nici nu ar fi putut sa devina membru USR intrucat toti membrii partidului sunt evaluati, inainte de admitere, pe baza unor criterii de integritate, iar printre acestea se numara si colaborarea cu fosta Securitate sau detinerea de functii de conducere in cadrul Partidului Comunist Roman," precizeaza acestia.

"USR este un partid modern si pro-european care se disociaza ferm, explicit si neechivoc de tot ceea ce a insemnat regimul comunist si reminiscentele sale. Valorile USR se bazeaza pe democratie interna, integritate si transparenta fata de membrii USR si fata de societate" incheie acestia comunicatul.

Sociologul Mircea Kivu a recunoscut, intr-o postare pe contul sau de Facebook, ca a colaborat cu Securitatea sub numele de cod "Mihai". Acesta vorbeste despre "niste amenintari voalate" ca si-ar fi putut pierde postul dar admite ca principalul motiv pentru care a semant acordul de colaborare a fost "lasitatea".