Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a intalnit, vineri, cu ambasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm, cei doi oficiali subliniind necesitatea intensificarii cooperarii dintre tara noastra si SUA, in acord cu parteneriatul strategic incheiat de cele doua state, arata Ministerul Afacerilor Interne, intr-un comunicat.

"Cu acest prilej, cei doi oficiali au subliniat necesitatea intensificarii cooperarii in conformitate cu directiile principale stabilite prin Declaratia Comuna privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, in conditiile in care dezvoltarea relatiilor cu SUA este un obiectiv prioritar al Guvernului Romaniei", se arata in comunicat.

Discutiile au evidentiat cooperarea foarte buna existenta la nivelul autoritatilor romane si americane in domeniul securitatii, cu accent pe prevenirea si combaterea criminalitatii, in special a criminalitatii informatice, mai precizeaza MAI.

Cei doi oficiali au subliniat, de asemenea, beneficiile multiplelor proiecte derulate in parteneriat cu institutii si agentii de aplicare a legii din SUA in domeniul pregatirii profesionale a politistilor romani pe linie operativa.