Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, in urma alegerilor parlamentare, surse politice precizand pentru News.ro ca cei doi nu au vorbit insa despre o guvernare comuna a partidelor lor.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, duminica noaptea, referitor la o posibila colaborare cu UDMR la guvernare, ca trebuie sa discute mai intai in partid si cu colegii de la ALDE pentru a stabili impreuna calea de urmat.

Intrebat despre o colaborare cu UDMR, Liviu Dragnea a spus: "Cred ca va intra (in Parlament n.r.) si cred ca va intra cu peste 6%, cel putin asa sunt semnele. Vorbim mai intai in partid, dupa care vorbim cu colegii de la ALDE si impreuna stabilim calea de urmat. Nu avem de gand sa facem alianta cu PNL, USR sau cu PMP-ul".

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, dupa consultarile cu presedintele Klaus Iohannis, ca Uniunea cauta parteneri pentru a pune in aplicare programul politic al formatiunii.

"Am facut o analiza scurta despre rezultatele alegerilor in ceea ce ne priveste (...) si noi consideram ca rezultatul nostru este un rezultat corect si un rezultat la care dupa foarte multi ani am asteptat. Am spus ca in continuare pentru noi este important sa gasim parteneri in Parlament, in noua configuratie a Parlamentului, parteneri in dorinta de a pune in aplicare cele mai importante elemente din programul nostru polici", a spus Kelemen Hunor.

Presedintele UDMR a tinut sa precizeze ca membrii Uniunii "nu cauta fotolii ministeriale, functii", ci parteneri pentru a aplica dezideratele minoritatii maghiare, in special in privinta reformei constitutionale, a reformei administratiei publice si a reformei educationale.