Deputatul ALDE Daniel Chitoiu, care candideaza pentru un nou mandat, dezminte intr-un comunicat de presa transmis miercuri ca a purtat negocieri cu liderii PNL, acuzandu-i pe liberali de "disperare".

Daniel ChitoiuFoto: AGERPRES

"In ultimele zile au aparut in spatiul public mai multe informatii false cu privire la asa-zise negocieri intre anumiti lideri ALDE si PNL. Vreau sa precizez inca de la inceput ca nu au existat asemenea discutii si nici nu vor exista cu PNL, un partid aflat in deriva si care incearca disperat sa treaca de pragul de 20 de procente la alegerile de duminica.

Observ ca disperarea care s-a instaurat in tabara PNL ii determina pe acestia sa arunce in spatiul public tot felul de diversiuni prin care incearca sa dezbine alte partide si sa creeze un conflict fals. Este umilitor pentru PNL jocul pe care Gorghiu si compania il practica. Daca ar fi sa ascultam declaratiile celor din PNL, in special ale Alinei Gorghiu, am putea considera ca in ALDE nimeni nu mai doarme din dorinta de a face o alianta cu PNL. Este jenanta campania pe care o duce PNL, una dintre cele mai murdare care au existat in istoria politica a Romaniei" sustine Chitoiu, care a plecat in urma cu doi ani din PNL.

"Pentru toti diversionistii care imi folosesc numele pentru a construi diferite scenarii postelectorale, tin sa le aduc aminte ca, atunci cand am plecat din PNL, am facut acest demers pentru ca partidul Alinei Gorghiu nu mai are nicio legatura cu liberalismul, cu valorile si principiile in care cred. A fost un demers necesar pe care l-am facut in 2014 alaturi de mai multi colegi care astazi sunt in ALDE, pentru a crea o noua forta liberala in Romania" continua el.

In ianuarie 2016, Chitoiu a demisionat din functia de secretar general al ALDE si a anuntat ca se retrage din politica, insa acum candideaza pentru nou mandat, fiind cap de lista in judetul Neamt.