Biroul Permanent al Senatului a aprobat marti raportul comisie juridice prin care se solicita documentatie la DNA in cazul ministrului Muncii Paul Pacuraru. Astfel conducerea Senatului a dat curs solicitarii lui Pacuraru si va cere la DNA documentatia privind faptele pentru care s-ar putea solicita inceperea urmaririi penale impotriva senatorului Paul Pacuraru.

“Comisia juridica a propus si Biroul Permanent a aprobat astazi sa se solicite de la DNA documentatia privind faptele pentru care s-a solicitat eventuala incepere a urmaririi penale impotriva senatorului Paul Pacuraru, urmand ca in raport de documentele ce vor fi inaintate sa stabilim daca putem dezbate aceasta problema si despre este vorba”, a declarat chestorul Ioan Chelaru la finalul sedintei Biroului Permnent

Chelaru a explicat ca nu este imixtiune in actul de justitie “pentru ca se solicita sa se inainteze documentatia”.

“Fiind vorba de un demnitar, s-au solicitat documentele in baza carora DNA a cerut presedintelui sa aprobe inceperea cercetarilor impotriva ministrului Pacuraru”, a explicat Chelaru.

Astfel Biroul Permenent va face o solicitare in acest sens la DNA. Chelaru a explicat ca daca vor primi documentatia, tot in sarcina comisiei juridice va reveni analiza acestora. De asemnea este la atitudine senatorilor juristi ce masuri va lua senatul. Procedural comisia juridica isi va spune punctul de vedere care va fi dezbatut in plen.

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a cerut in urma cu o saptamana Senatului, printr-o scrisoare, sa se pronunte daca se justifica cererea DNA de incepere a urmaririi sale penale. Pacuraru ar vrea ca Senatul sa ceara presedintelui Traian Basescu sa trimita camerei legislative documentele DNA, pentru evaluarea temeiniciei si a veridicitatii acuzatiilor. Potrivit lui Ioan Stanomir, specialist in drept constitutional, solicitarea ministrului este un act abuziv, iar documentele pot fi trimise catre Senat doar daca Ministerul Public va solicita ridicarea imunitatii parlamentare.