Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, spune ca transportul public de suprafata din Bucuresti va deveni gratuit dupa indeplinirea catorva conditii esentiale.

Autobuz RATBFoto: RATB

"Pasii sunt urmatorii: banda proprie pentru autobuzele RATB, taxi si salvari/pompieri, completarea flotei regiei cu inca minimum 300 autobuze - cele care acum exista dar nu au piese -, continuarea procesului de transformare a regiei in societate comerciala a municipalitatii pentru a putea atrage fonduri europene necesare modernizarii, curatenie in autobuze, siguranta calatorilor, aer conditionat vara, gratuitate, pentru inceput, inainte si dupa varfurile orare de trafic", declara Firea intr-un comunicat de presa.

Ea precizeaza ca va aplica aceste masuri "intr-un timp rezonabil".

"In ciuda declaratiilor politice care combat proiectul meu pentru ca transportul public sa devina o alternativa viabila la calatoria cu autoturismul personal - ca o prima solutie la traficul sufocant -, voi demonstra ca propunerea mea este corecta si in interesul tuturor bucurestenilor", sustine primarul ales.

"Angajatii RATB nu au de ce sa se ingrijoreze. Eu vreau sa creez locuri de munca, nu sa contribui la cresterea somajului", mai spune Firea