Parlamentarii social-democrati vor depune luni o motiune simpla pe Agricultura, a anuntat presedintele PSD, deputatul Liviu Dragnea, el adaugand ca s-a renuntat la motiunea pe Sanatate pentru ca ministrul Achimas-Cadariu si-a dat demisia, transmite Agerpres.

"Ieri am decis, impreuna cu colegii mei, sa depunem astazi doua motiuni simple. Probabil ca vom depune doar una, pentru ca una era pe Sanatate - am inteles ca au aflat de aseara si probabil ca s-au speriat. Si una este pe Agricultura. Acum se strang semnaturi, eu am semnat primul, si o sa o depunem astazi in plen. Pana cand se va dezbate si vota, saptamana viitoare, are timp actualul ministru sa plece, ca sa nu mai ajunga la aceasta motiune simpla", a declarat Dragnea la Senat.

Intrebat daca parlamentarii PSD vor depune si o motiune de cenzura, Dragnea a aratat ca a discutat acest subiect cu presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si a sustinut ca un astfel de demers are sanse "foarte mici".

"E un subiect pe care l-am discutat mai devreme cu dl Tariceanu, inca evaluam ce sanse reale ar fi ca o motiune de cenzura, odata adoptata, sa dea nastere unui guvern politic, unui guvern responsabil. Deocamdata, sansele pe care le vedem sunt foarte mici, pentru ca ajunge la dl Iohannis, care poate veni tot cu dl Ciolos, poate veni cu varul dlui Ciolos, poate veni cu Dan Mihalache sau cu tot felul de nume din astea. Si intram intr-o instabilitate care nu face bine nimanui. Dar inca evaluam, pentru ca, din pacate pentru toti romanii, in multe domenii sunt din ce in ce mai mari rateuri care incep sa aiba efecte serioase. In agricultura, efectele sunt aproape dezastruoase. La sanatate nu mai vorbim si mai sunt, chiar daca au facut schimbari, de exemplu la fonduri europene, nu ne convinge noul ministru ca e mai bun decat ce a fost inainte. Si Romania pierde milioane de euro", a sustinut Liviu Dragnea.

El a reafirmat ca situatia din Sanatate ar trebui discutata in CSAT, pentru ca "deja situatia avanseaza intr-un mod destul de periculos pentru populatie".

"Destul de multi cetateni romani au murit si nu e de gluma. Bun, acum si-a dat demisia ministrul, sa speram ca premierul Ciolos va identifica un om care sa inteleaga ce inseamna Ministerul Sanatatii, sa fie un om mai responsabil", a adaugat Dragnea.

Intrebat ce crede despre preluarea interimatului la Sanatate de catre premier, Liviu Dragnea a aratat ca este posibil ca acesta sa fi fost surprins ori precipitat, "probabil dupa ce au aflat ca PSD depune motiune simpla".

"Si a fost surprins ca ministrul si-a prezentat demisia astazi, pentru ca un coleg spunea acum, in grup, ca au venit aseara pe avion si nu avea niciun gand sa-si prezinte demisia. Si probabil ca a fost luat pe nepregatite. Pe undeva cred ca e bine ca, daca tragea repede un loz, si descoperea dupa aia ca e necastigator, iar mai avea niste necazuri in sanatate. Macar daca a preluat interimatul, cand va gasi o solutie, sa fie una in regula ca, pana acum, nu prea a gasit", a completat liderul PSD.