Premierul Dacian Ciolos a infiintat Comitetul "Coalitia anti-saracie"

de Ionut Baias     HotNews.ro
Miercuri, 13 aprilie 2016, 23:17 Actualitate | Politic

Comitetul "Coalitia anti-saracie", care are scopul de a monitoriza implementarea Pachetului Integrat pentru Combaterea Saraciei, a fost infiintat printr-o decizie a premierului Dacian Ciolos, publicata miercuri in Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

Comitetul va functiona in coordonarea Cancelariei premierului si are ca obiective principale: monitorizarea implementarii Pachetului Integrat pentru Combaterea Saraciei, sprijinirea autoritatilor publice locale in elaborarea si aplicarea programelor anti-saracie, monitorizarea activitatilor de asistenta tehnica in domeniu, asigurate de Banca Mondiala, Comisia Europeana si alte organizatii internationale.

Totodata, Comitetul indeplineste orice alte atributii stabilite de prim-ministru.

Comitetul se reuneste in sedinte ordinare lunare sau, ori de cate ori este necesar, in sedinte extraordinare, la solicitarea unei treimi dintre membrii acestuia. Sedintele Comitetului au loc la Palatul Victoria.

La sedintele Comitetului pot participa, in calitate de invitati, reprezentanti ai altor entitati publice, specialisti si reprezentanti ai societatii civile. Comitetul prezinta, din propria initiativa sau la solicitarea prim-ministrului, rapoarte cu privire la indeplinirea obiectivelor sale.

Din componenta Comitetului fac parte 46 de organizatii, institutii publice si alte entitati, intre care: ActiveWatch, Asociatia OvidiuRo, Asociatia Salvati Copiii, Cancelaria Prim-Ministrului, Centrul pentru Monitorizarea Politicilor Publice, Centrul pentru Resurse Juridice, Confederatia Caritas Romania, Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Institutul National de Statistica, Institutul de Stiinte ale Educatiei, UNICEF, Fundatia PACT, Fundatia World Vision Romania, Fundatia pentru o societate deschisa, Habitat for Humanity Romania, Hopes and Homes for Children, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Ministerul Sanatatii, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, SOS Satele Copiilor, Universitatea Bucuresti ￯ Facultatea de Geografie, Facultatea de Sociologie.

In documentul citat, se precizeaza ca organizatiile neguvernamentale care fac parte din Comitet sunt cele care "si-au manifestat interesul de a contribui la implementarea masurilor din Pachetul Integrat pentru Combaterea Saraciei, prin trimiterea unui e-mail la adresa antisaracie@gov.ro, pana la data de 31 martie".

In cinci zile de la data intrarii in vigoare a deciziei premierului, organizatiile neguvernamentale si institutiile publice isi desemneaza reprezentantii in Comitet. Presedintele este desemnat prin votul majoritatii membrilor prezenti la prima intrunire a Comitetului.

​Astra Film Festival 2016

​​VIDEO INTERVIU Monica Lazurean-Gorgan, regizor si producator: In Romania iubim evident copiii, le dorim cele mai bune lucruri, dar le oferim o educatie foarte invechita, foarte dura, foarte distanta

Regizoarea si producatoarea Monica Lazurean-Gorgan a vorbit intr-un interviu acordat HotNews.ro, printre altele, despre filmul documentar “Doar o rasuflare”, productie filmata in decursul a sapte ani si care a castigat premiul pentru cel mai bun documentar romanesc la Astra Film Festival 2016: “In film, mi-am propus sa urmaresc cum relatia foarte puternica pe verticala cu Dumnezeu, afecteaza relatia pe orizontala cu membrii familiei.”
1428 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi