Carmen Tocala, secretar de stat in cadrul MTS, a fost inlocuita din functie cu Narcisa Lecusanu, care ocupa in prezent postul de vicepresedinte al Federatiei Romane de Handbal, schimbarea urmand sa devina oficiala dupa aparitia in Monitorul Oficial, a declarat pentru Agerpres ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa.

'Inlocuirea secretarului de stat este ceva normal, oricum, doamna Tocala si-a exprimat dorinta de a renunta in mai multe randuri. Nu am ce sa ii reprosez, doar ca eu consider ca Narcisa Lecusanu este o solutie mai buna pentru acest post in acest moment. Si premierul este de acord cu acest lucru, acum ramane ca eliberarea din functie sa fie publicata in Monitorul Oficial. Inca nu stiu daca a aparut, dar schimbarea va avea loc oficial din momentul publicarii', a spus Lipa.

Ministrul a explicat ca nu a avut nicio disputa cu secretarul de stat Carmen Tocala. 'Stiu ca toata lumea acum o sa se gandeasca la faptul ca noi nu ne-am inteles, dar nu este adevarat. Nu ne-am certat, nu am avut nicio disputa cu doamna Tocala. Am vorbit chiar si acum o ora cand am plecat de la MTS. Trebuie sa se inteleaga faptul ca o schimbare este ceva normal. Si eu cand o sa plec, o sa plec. Aceste functii nu sunt definitive, nu poti sa iesi la pensie. In plus, mai vine un moment cand vrei sa faci si altceva', a precizat Elisabeta Lipa.

Carmen Tocala, presedinta a Federatiei Romane de Baschet in perioada 2005-2012, a ocupat din 2012 functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Tineret si Sport, pentru ca un an mai tarziu sa fie numita in functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului.

In varsta de 39 de ani, fosta handbalista Narcisa Lecusanu a fost vicecampioana mondiala cu echipa nationala a Romaniei in 2005 si castigatoare a Cupei Cupelor EHF cu formatia Oltchim Ramnicu Valcea in 2007. Ea ocupa in prezent functia de vicepresedinte al Federatiei Romane de Handbal.