PSD are doar doi candidati certi pentru functia de primar de municipiu resedinta de judet - la Iasi pe Mihai Chirica si la Constanta pe Decebal Fagadau, a anuntat, sambata, dupa Comitetul Executiv al partidului de la Piatra Neamt, presedintele Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

"Deocamdata avem candidat cert la Iasi pe Mihai Chirica si la Constanta pe Decebal Fagadau. Nici la Bucuresti nu ne-am decis, nici la Timisoara, se fac sondaje in toate organizatiile si cand vom avea masuratorile finale le vom prezenta", a declarat Dragnea.

El a adaugat ca in Comitetul Executiv National de sambata s-a aprobat proiectul initiat de PSD Neamt prin care comunitatile locale pot propune candidati pe listele social-democratilor.

"Am aprobat astazi un proiect important, initiat de PSD Neamt, care vine in continuarea hotararilor adoptate la Congresul PSD. Este vorba de deschiderea partidului catre societate, catre oameni, modalitatea prin care vrem sa construim listele la alegerile locale din iunie. Vom initia actiuni, la Neamt e deja un proiect-pilot, prin care cetatenii vor putea propune, din comunitate, oameni care nu sunt membri si pe care vor sa ii vada in Consiliul Local. Sunt multi oameni care au initiativa si au notorietate, au foarte multa experienta, idei si ar putea reprezenta un plus pentru comunitate. Va stabili fiecare organizatie locala care va fi numarul de locuri. La Neamt, timp de o luna, s-a derulat proiectul, reactiile sunt foarte bune, au reactionat zeci de mii de oameni si credem in acest proiect", a afirmat Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, ordinea pe liste va fi stabilita in functie de sustinerea prin semnaturi pe care o va avea fiecare candidat.