​Deputatul PNL Daniel Zamfir i-a cerut preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să convoace o sesiune extraordinară a Senatului, în vederea reexaminarii în regim de urgenţă a legii dării în plată, al carei initiator este.

"Astazi i-am cerut oficial presedintelui Senatului, printr-o scrisoare depusa la cabinetul sau, convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului in vederea reexaminarii in regim de urgenta a legii darii in plata. Spuneam ca saptamana trecuta s-a sinucis un barbat la Cluj,iar altul s-a mutat efectiv in padure pentru ca a ramas fara casa. Daca in 2013 s-a putut convoca pe 27 decembrie sesiune extraordinara pentru a incuviinta arestarea preventiva a deputatului Gigel Coman (!?!) trebuie sa se poata si acum! Ne poate asigura cineva ca nu se pot intampla drame in perioada urmatoare? De aceea ii rog pe colegii senatori sa faca tot posibilul sa avem sesiune extraordinara, sa dam sansa sutelor de mii de romanii sa scape din cosmarul vietii lor!" scrie Zamfir pe pagina sa de Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis pe 18 decembrie Parlamentului, spre reexaminare, Legea darii in plata.

Legea darii in plata a fost adoptata in 25 noiembrie de Camera Deputatilor, ca for decizional.

Proiectul a fost initiat de deputatul PNL Daniel Zamfir, la text lucrand si avocatul Gheorghe Piperea. Alti 139 de deputati si senatori de la toate partidele si-au pus semnatura pe proiect, ca initiatori.

Intr-o postare pe Facebook, seful statului explica faptul ca legea darii in plata este binevenita, insa in forma adoptata de Parlament risca sa creeze noi dificultati celor care au credite imobiliare.

Citeste si:

Daniel Zamfir, initiatorul legii darii in plata: Sustinerea BNR in legatura cu dezvoltatorii imobiliari persoane fizice care ar beneficia de aceasta lege este extrem de falsa

Fratele initiatorului legii darii in plata, Cosmin Zamfir, are un credit de 720.000 de euro. El se judeca in prezent cu banca