Liderul social-democrat, Liviu Dragnea a declarat, miercuri seara, ca decizia de majorare a indemnizatiilor tututor bugetarilor de la 1 decembrie 2015, strecurata intr-un amendament de catre deputatul PSD Andrei Solomon, este un "cadou serios" pentru noul Guvern, caruia ii apartine si decizia finala de aplicare a masurii. Dragnea a completat ca lege a fost votata cu "mare voiosie" in Parlament, avand in vedere ca un singur deputat a votat impotriva, fiind acceptata de toate formatiunile politice, potrivit Agerpres.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

"Nu stiu daca ati fost in Parlament sau daca aveti toata informatia, dar acolo a fost un vot intr-o mare voiosie. S-a votat in unanimitate de catre toate partidele politice. Este un cadou serios care se face noului Guvern. Am vorbit astazi cu domnul ministru Teodorovici, sigur decizia finala va fi a guvernului urmator, dar l-am rugat sa studieze cu atentie proiectul de buget si sa vada daca in bugetul pentru 2016 se poate gasi spatiul fiscal pentru acest lucru, pe de-o parte, pe de alta parte, s anu fim ipocriti, bugetarii au salarii mici", a sustinut Dragena la finalul intrevederii cu premierul desemnat Dacian Ciolos, citat de Agerpres.

Liderul PSD a completat ca a discutat votul din Parlament si cu premierul desemnat, care s-a abtinut de la comentarii pana ce nu vede spatiul fiscal. Totusi, Dragnea i-a transmis lui Ciolos ca "este important ca pentru 2016 sa se mentina cresterea economica cel putin la cota ultimei prognoze a Comisiei Europene, de 4,1%. De asemenea, masurile adoptate prin codul fiscal sa fie implementate si sa nu fie stopate".

Reamintim ca noul cod fiscal prevede reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind Ordonanta de Urgenta a Guvernului 35/2015 ce creste salariile medicilor cu 25%, inclusiv amendamentul unui deputat PSD care prevede cresterea salariilor tuturor bugetarilor cu 10%. Votul a fost intampinat cu aplauze in plen, unde s-au aflat si sindicalisti la balcoane. Amendamentul care ar duce la cresterea deficitului bugetar in 2016 cu circa 5 miliarde de lei a fost votat de 311 deputati din 318 prezenti.