Presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a propus luni, in cadrul primei sedintei a noului Birou Permanent National PSD de dupa Congres, pe Marian Neacsu, sa preia functia de secretar general al formatiunii. Neacsu, liderul deputatilor social-democrati, il va inlocui pe Andrei Dolineaschi, care a fost ales unul dintre cei 14 vicepresedinti.

HotNews.roFoto: Hotnews

"O sa va propun desemnarea noului secretar general. Domnul Andrei Dolineaschi a fost ales vicepresedinte. O sa-l propun pe domnul Marian Neacsu, sub rezerva validarii la Comitetul Executiv National, dar incepand de astazi secretariatul general trebuie sa functioneze", a declarat presedintele PSD, in deschiderea sedintei, citat de Agerpres.

La sedinta au venit si premierul Victor Ponta si liderul UNPR Gabriel Oprea.

Potrivit modificarilor aduse statutului partidului, la sedintele BPN participa cu drept de vot, pe langa presedintele executiv si vicepresedintii, si prim-ministrul, presedintele Consiliului National, presedintii organizatiilor de tineret, femei, pensionari, secretarul general si secretari regionali. Acestia din urma vor fi propusi tot de Dragnea si validati de Comitetul Executiv.

  • Cei 14 vicepresedinti: Andrei Dolineaschi, Victor Negrescu, Georgian Pop, Ionut Vulpescu, Nicolae Banicioiu, Mihai Tudose, Viorel Stefan, Gheorghe Simon, Gabriel Vlase, Mihai Chirica, Gabriela Vranceanu Firea, Olguta Vasilescu, Ecaterina Andronescu si Doina Pana

"Vor fi secretari regionali, cate unul pentru fiecare regiune de dezvoltare. Acum avem opt, vor fi opt" a explicat Dragnea saptamana trecuta.

La sedinta de luni Dragnea a mai tinut sa ii multumeasca presedintelui UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, pentru mesajul pe care l-a adresat la Congresul de duminica al social-democratilor, "pentru stabilitatea pe care o transmite atat Partidului Social Democrat, cat si actului de guvernare".

Liderul PSD Vrancea a venit luni la prima sedinta a noii echipe. Potrivit Mediafax, acesta va putea participa la fiecare sedinta BPN, in calitate de presedinte al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, fara a avea insa drept de vot. Amintim ca Oprisan este cel care a criticat interdictia cumulului de functii in partid, considerand ca trebuie sa existe "un liant" intre conducerea locala si cea de la varful PSD.

Prima sedinta a Comitetului Executiv al PSD de dupa congres va avea loc peste trei saptamani, in Maramures, potrivit Mediafax.

UPDATE Mihai Sturzu, liderul Tineretului Social Democrat si cel care a avut un discurs critic duminica la Congres, a fost oprit pentru cateva minute de catre portarul de la sediul PSD.

"Mi se pare revoltator. Domnul portar m-a oprit, a spus ca n-am voie sa vin la partid, ca nu sunt membru al Biroului (Permanent National - n.r.). Mi se pare incredibil. Sunt presedintele TSD, prin Statut inca cu drept de vot in BPN. Orice membru PSD trebuie sa intre in sediul partidului", a spus Sturzu, subliniind ca are dreptul sa participe la aceste sedinte ca lider al tinerilor social-democrati, transmite Mediafax.

Intrebat daca este de parere ca acest comportament denota represalii din partea liderilor PSD pentru discursul sau de duminica, de la Congres, in care a criticat dur conducerea partidului, Sturzu a spus ca va discuta acest subiect in sedinta social-democratilor. "Daca a spune adevarul, pe care l-au si votat o mie de oameni, deci un sfert din oamenii prezenti ieri, inseamna ca e o atitudine prea curajoasa, eu abia astept sa aflu astazi", a spus acesta.

Sturzu a precizat ca nu se astepta la o asemenea atitudine, care demonstreaza ca PSD "a inceput modernizarea cu dreptul". "E perfect, urmeaza sa dam afara pe toata lumea din partid", a spus Sturzu.

De la sedinta BPN lipsesc vicepresedintii proaspat alesi Ionut Vulpescu, ministrul Culturii, si Mihai Tudose, ministrul Economiei. care au avut un alt program.