Deputatul PNL Tinel Gheorghe a declarat, miercuri, ca va cere conducerii partidului sa solicite Birourilor Permanente ale celor doua Camere ca Ordonanta privind majorarea salariilor demnitarilor sa fie discutata de urgenta in sesiunea parlamentara extraordinara, pentru a fi respinsa, transmite Mediafax.

"Voi cere la prima sedinta a comisiei de unificare a partidului ca PNL ca solicite ca Ordonanta de urgenta privind majorarea salariilor demnitarilor sa intre in dezbaterea Parlamentului in procedura de urgenta in sesiunea parlamentara extraordinara pentru a fi respinsa, pentru a nu mai fi discutii pe aceasta tema", a spus Tinel Gheorhge, citat de Mediafax.

El a spus ca, daca se discuta in sesiunea extraordinara Codul Fiscal, trebuie sa intre, la pachet, si Ordonanta privind majorarea salariilor demnitarilor.

"Daca discutam Codul Fiscal, sa venim la pachet si cu Ordonanta privind majorarea salariilor demnitarilor", a afirmat deputatul liberal, adaugand ca tema salariilor demnitarilor trebuie discutata la noua lege a salarizarii.

In opinia deputatului PNL, daca se ia decizia de a se discuta in sesiunea extraordinara si Ordonanta privind salariile demnitarilor, comisiile de specialitate se pot intruni rapid la Senat si, apoi, la Camera Deputatilor.

In sesiunea extraordinara, PNL va cere sa se discute si proiectul privind votul prin corespondenta.

Salariile demnitarilor cresc de la 1 august, potrivit ordonantei 14/2015. De aceasta majorare a salariilor beneficiaza, intre altii, presedintele Romaniei, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, membrii Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, adica vicepresedintii, secretarii si chestorii, ministrii, consilierii prezidentiali, Avocatul Poporului.