Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri, la Focsani, ca 'exista o majoritate suficienta care sa voteze propunerea presedintelui Klaus Iohannis pentru functia de director SIE' referitoare la Mihai Razvan Ungureanu, dar nu exclude posibilitatea ca 'presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sa nu convoace plenul Parlamentului' pentru vot, informeaza Agerpres.

'Este o solicitare care trebuie tratata de urgenta, presedintele Senatului este intr-o tacere nejustificata, pentru ca de ieri pana astazi ar fi putut sa aiba o reactie publica, asteptam sa vedem cand se vor convoca Birourile reunite', a mai declarat, pentru Agerpres, Alina Gorghiu.

Ea a adaugat ca in cazul in care nu va fi convocat plenul pentru votul pe aceasta tema pana marti, 30 iunie, se va discuta despre posibilitatea convocarii unei sesiuni extraordinari a Parlamentului in acest sens.

'Daca vor refuza sa convoace acest plen in aceasta sesiune parlamentara, adica pana marti inclusiv, vom discuta posibilitatea miercuri, joi, convocarea unei sesiuni extraordinare pentru ca trebuie sa reactionam la o solicitare importanta venita din partea institutiei prezidentiale, avem obligatie institutionala ca parlament sa o discutam, sa o punem pe ordinea de zi chiar daca domniile lor se eschiveaza', a mai spus Gorghiu.

Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat miercuri pe Mihai-Razvan Ungureanu pentru functia de director al SIE, transmitand in acest sens o scrisoare presedintilor Camerelor.