Europarlamentarul Monica Macovei scrie luni, intr-o postare pe Facebook, ca amenintarea premierului Victor Ponta cu plangeri penale la adresa Opozitiei, daca va organiza manifestatii de protest, reprezinta "o grava incalcare a drepturilor constitutionale si o lovitura data democratiei". "Numai in dictaturi sunt interzise mitingurile politice", afirma Macovei, care mentioneaza totodata ca declaratia lui Ponta prin care "le-a dat de inteles baronilor locali PSD si aliatilor sai, Tariceanu si Oprea, ca pot schimba Codul penal si Codul de procedura penala, afirmand ca este obligatia lor sa ''indrepte lucrurile'" este "semnalul politic al suspendarii justitiei, al uciderii luptei anticoruptie si al ingroparii institutiilor judiciare".

Postarea Monicai Macovei:

"Ponta mai are putin si ne ingradeste in tarcuri cu sarma ghimpata si ne pune calus in gura

Ponta ne-a demonstrat astazi, in cateva minute, ca pentru el nu exista democratie, nu exista legi, nu exista Romania. Exista numai scaunul de care s-a lipit cu clei, ca sa nu se dea jos cu niciun chip.

1. Ponta a amenintat astazi opozitia cu plangeri penale daca va organiza manifestatii de protest, la care sa i se ceara demisia. Amenintarea lui Ponta este o grava incalcare a drepturilor constitutionale si o lovitura data democratiei. Numai in dictaturi sunt interzise mitingurile politice.

2. Ponta s-a aratat convins ca plangerile penale impotriva opozitiei vor fi "cercetate" de Procurorul General, adica de prietenul lui, Tiberiu Nitu, si ca liderii opozitiei "vor fi declarati suspecti". Afirmatia lui Ponta este un amestec grav in justitie si o incalcare a separatiei puterilor in stat. Adica prim-ministrul ii spune procurorului general pe cine sa ancheteze? Se vede ca a fost elevul lui Nastase.

3. Ponta a amenintat astazi ca scoate oameni in strada, o contra-manifestatie la protestele anuntate pentru demisia lui. Amenintarea lui Ponta incalca grav Constitutia si este lectia invatata de la Ion Iliescu, care a chemat minerii la Bucuresti.

4. Ponta le-a dat de inteles astazi baronilor locali PSD si aliatilor sai, Tariceanu si Oprea, ca pot schimba Codul penal si Codul de procedura penala, afirmand ca este obligatia lor sa "indrepte lucrurile". Declaratia lui Ponta este semnalul politic al suspendarii justitiei, al uciderii luptei anticoruptie si al ingroparii institutiilor judiciare.

Ponta mai are putin si isi va dori sa ne ingradeasca in tarcuri cu sarma ghimpata si sa ne puna calus in gura."

Cartelul PSD impotriva justitiei se zbate ca sa scape cu orice pret. Iar pentru Ponta si PSD distrugerea Romaniei intra la "orice pret".

Ponta, sa stii ca noi nu avem pret si ne vom apara tara si democratia pana la capat!"