Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu acuza un "spectacol obscen" si faptul ca "Ponta se autodenunta si sare cu picioarele pe Justitie": "PSD si Ponta folosesc institutiile parlamentare si guvernamentale ca ciomag pentru a darama alte institutii ale statului roman. Si toate astea cu un singur scop: sa supravietuiasca, sa fure si sa scape nepedepsiti", afirma Predoiu.

Catalin PredoiuFoto: Agerpres

"Ponta a dat ieri semnalul ca PSD a intrat in razboi deschis cu procurorii si judecatorii, ca nu exista limite in lupta cu legea si ca nu se vor opri indiferent de consecintele pentru Romania. Economia, educatia sau prestigiul international al Romaniei sunt note de subsol pentru un Guvern si un partid care isi canalizeaza toate eforturile sa-si scape liderii de inchisoare. Guvernele Ponta numara nu mai putin de 13 membri inculpati sau pentru care s-a cerut ridicarea imunitatii, arestati preventiv, trimisi in judecata sau condamnati", afirma Predoiu.

Liderul PNL acuza faptul ca "Impreuna cu Tariceanu si sprijinit de PSD, Ponta a implicat si puterea legislativa si puterea executiva intr-un conflict fara precedent cu puterea judecatoreasca."

Catalin Predoiu aminteste declaratia de ieri a lui Victor Ponta, care a afirmat ca "s-a decis in instanta ca doar el (n.n. Liviu Dragnea) sa plateasca ce am facut cu totii [...]Va fi in continuare partenerul meu." Predoiu subliniaza ca "Partenerul Dragnea a fost condamnat in prima instanta pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, adica pentru furt de voturi."

"Tot ieri, dl Ponta a acuzat DNA ca fabrica dosare politice, cu referire la cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova, partener de avocatura al dl Ponta, trimisa Parlamentului de procurorii anticoruptie. Dan Sova este urmarit penal pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, adica, conform DNA, pentru furt din bani publici prin intermediul casei de avocatura Sova si Asociatii, din care a facut parte si dl Ponta. Declaratiile urmeaza unui sir interminabil de initiative legislative ale PSD care urmaresc mutilarea legii ANI, intimidarea procurorilor, eliminarea arestului preventiv pentru corupti, dezincriminarea conflictului de interese sau modificarea substantiala a Codului de procedura penala si Codului penal", adauga Catalin Predoiu.

"Toate acestea nu mai sunt dezbatere publica, batalie politica si nici macar populism. PSD si Ponta folosesc institutiile parlamentare si guvernamentale ca ciomag pentru a darama alte institutii ale statului roman. Si toate astea cu un singur scop: sa supravietuiasca, sa fure si sa scape nepedepsiti. E un moment critic pentru viitorul democratic al Romaniei si pentru tara in care vrem sa traim. Justitia trebuie aparata, galagios daca e cazul, caci cel mai bine se fura in liniste. Liniste atat de draga domnilor Iliescu, Nastase si, cu voia dumneavoastra ultimul pe lista, Victor Ponta", incheie Catalin Predoiu.