Membrii PSD au fost anuntati ca sedinta Comitetului Executiv, programata pentru miercuri ora 16.00 in vederea unei discutii privind retragerea functiei de presedinte executiv pentru Liviu Dragnea, nu va mai avea loc deoarece in jurul acelei ore va avea loc depunerea juramantului de noul ministru al Dezvoltarii Regionale, scrie Mediafax.

Printr-un anunt transmis marti seara, membrii PSD au fost anuntati ca ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) va avea loc la ora 16.30, astfel ca sedinta Comitetului Executiv nu mai poate incepe la ora 16.00.

"La aceasta ora se stie ca sedinta Comitetului Executiv nu va mai avea loc miercuri, ci va fi amanata", au declarat surse din PSD.

Luni, in sedinta Biroului Permanent National, Dragnea si-a depus mandatul de presedinte executiv, dar vicepresedintii PSD nu au acceptat retragerea din functie a acestuia, liderul PSD, Victor Ponta, anuntand ca pentru miercuri, ora 16.00, a fost programata o sedinta a Comitetului Executiv, la care participa mai multi membri PSD, in care sa fie luata o decizie.

Atat Ponta, cat si alti lideri PSD au aratat insa ca Rezolutia conform careia persoanele cu probleme in justitie trebuie sa isi piarda functia politica nu ar trebui sa i se aplice lui Dragnea, deoarece vizeaza doar cazuri de coruptie, iar in cazul acestuia nu ar fi fost comisa o astfel de fapta.

Liviu Dragnea a anuntat, vineri, ca a demisionat din postul de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar luni, in sedinta Biroului Permanent al PSD, isi va depune mandatul de presedinte executiv al partidului, ca urmare a deciziei instantei de a-l condamna in dosarul "Referendumul".