Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, ca nu intelege si nu stie care a fost motivatia PSD pentru amanarea votarii in plenul reunit a lui Eduard Hellvig la sefia SRI, ea aratand ca nu are cunostinta de negocieri pentru sefia SIE, in baza carora sa se fi tergiversat numirea de la SRI, informeaza Mediafax.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

"In opinia mea, este de neinteles. Nu stiu care este motivatia PSD. Inteleg ca nu are nici una. E trist, nu e prima data si probabil nu va fi ultima oara cand PSD nu are o explicatie de ce amana o sedinta de plen reunit", a spus Gorghiu, referitor la amanarea pentru luni a votului in cazului lui Hellvig.

Intrebata daca PSD negociaza sefia SIE si daca, in aceasta situatie, tergiversarea numirii la SRI ar avea legatura cu acest fapt, Gorghiu a precizat ca nu stie sa existe vreo negociere.

"Nu stiu niciun motiv pentru care PSD a decis sa amane, prin votul din Birourile Permanente, plenul reunit. Nu stiu sa existe vreo negociere. Ma indoiesc ca poate exista o negociere din acest punct de vedere. Pentru ca nu la nivel parlamentar se decide propunerea pentru viitorul sef al SRI sau al SIE, ci propunerea, conform Constitutiei, vine de la seful statului", a spus Gorghiu.

Ea si-a exprimat speranta ca votul pentru Hellvig la sefia SRI se va da, totusi, lunea viitoare, asa cum s-a stabilit la nivelul conduceriii celor doua Camere.