Partidul National Liberal solicita Guvernului Victor Ponta sa respecte legea si sa organizeze alegeri in toate unitatile administrativ-teritoriale in care functiile de presedinte de Consiliu Judetean si primar sunt vacante, se arata intr-un comunicat al PNL. Liberalii sustin ca premierul Victor Ponta si ministrul Administratiei si de Interne, Gabriel Oprea, "sunt in mod direct responsabili de instabilitatea existenta la nivelul judetelor si municipiilor ramase fara conducere legitima".

"Desi emiterea Ordonantelor de Urgenta pe banda rulanta este practica uzuala a Guvernului Ponta, premierul ignora prevederile legale, nu isi exercita atributiile si actioneaza in aceeasi maniera cu care ne-a obisnuit impotriva cetatenilor. Un exemplu elocvent este situatia de la nivelul CJ Cluj, unde termenul legal de 90 de zile pentru stabilirea datei alegerilor partiale a fost depasit. Au trecut mai mult de trei luni de zile de cand autoritatile au luat act de demisia lui Horea Uioreanu de la sefia CJ, insa pana in prezent Guvernul a refuzat sa emita Ordonanta de Urgenta care sa stabileasca data alegerilor pentru presedintia Consiliului Judetean", se arata in comunicatul PNL.

Potrivit liberalilor, "cazul de la Cluj nu este singular, situatii similare se regasesc si la nivelul Consiliilor Judetene si primariilor din Braila, Valcea, Neamt si Dambovita. Ne intrebam daca nu cumva teama de un nou esec in fata electoratului este cea care il opreste pe Victor Ponta sa respecte legea, in conditiile in care Partidul National Liberal, conform ultimelor sondaje, se afla la aproape 50% din optiunile romanilor".