Mircea Geoana a afirmat marti seara, la Realitatea TV, ca agatarea "disperata" a lui Victor Ponta de "scaune" va avea un efect catastrofal asupra PSD si a avertizat ca "planul adevarat" al actualei opozitii este declansarea alegerilor anticipate in urma protestelor de strada.

Mircea Geoana (2009)Foto: Agerpres

Geoana a spus ca aceasta "agatare disperata de scaune" a actualului prim ministru va avea un "efect catastrofal" asupra PSD in 2016 dar a sustinut ca "planul adevarat e declansarea de alegeri anticipate sub proteste de strada, sub presiunea strazii".

"Cu cat se prelungeste ministeriatul lui Victor Ponta, cu atat noi ne scufundam", a spus acesta, criticand totodata prezentarea de catre premier a aliantei cu gruparea lui Tariceanu drept "USL 2.0".

"Lasati-l odata de USL, ca a plecat Basescu, nu mai are nicio valoare, ce 2.0?", s-a intrebat el.

Fostul presedinte al PSD, in prezent exclus din partid, crede ca Iohannis "nu are cum sa ierte acele atacuri mizere din timpul campaniei", referindu-se la referirile despre trafic de copii si parintii presedintelui ales.

In acest context, Mircea Geoana a afirmat ca si el a avut nenumarate dispute cu Ion Iliescu, context in care a recunoscut ca acesta l-a facut prostanac.

"M-a facut prostanac, m-a facut in toate felurile", dar "niciodata nu cred ca cinva a mers atat de jos cu atacul personal si la chestiuni care nu se fac. Unde sa te duci mai jos?", a comentat acesta.

In opinia sa, o solutie ar putea fi un alt premier, cu aceeasi majoritate ca si in prezent.

In ceea ce il priveste pe Victor Ponta si sansele acestuia sa fi fost ales presedinte, Geoana crede ca acestea au fost mici, unul dintre motive fiind ca actualul premier "nu are coeficientul de mutra".

Geoana a mai sustinut ca este in "proces de mutare" din casa de la RA APPS, pentru care a fost criticat in nenumarate randuri ca a locuit perioade de timp fara a avea dreptul.

Ponta, Dragnea, Ghita - social-democrati parliti

Geoana a afirmat ca Victor Ponta, Liviu Dragnea si Sebastian Ghita nu sunt altceva decat niste "social-democrati parliti".

Acesta a argumentat ca Ponta s-a inscris intai la liberali si a fost adus la PSD de Adrian Nastase, iar daca "i se da un job la UNPR maine se muta".

Acesta a afirmat ca pentru ascensiunea lui Ponta poarta vina si Adrian Nastase, "ca l-a adus", dar si a sa, pentru ca l-a ajutat in cariera .

"Are o capacitate de disimulare importanta, ne-a pacalit", a concluzionat el.

Liviu Dragnea a venit de la PDL iar Sebastian Ghita este "cel mai autentic om de stanga, la 30 de ani are zeci de milioane de euro avere".

Intrebat daca ar vota o motiune de cenzura impotriva guvernului Ponta, Mircea Geoana a raspuns ca nu.

"Pe Ponta l-as da afara cu mana mea din partid si l-as da afara in suturi de la Palatul Victoria, dar sa dau la o parte propriul meu partid de la guvernare, nu fac asta. Si daca mai stau la Palatul Victoria, tare mi-e teama ca or sa-i dea afara cu furcile", a mai spus acesta.