Comisia juridica a Camerei Deputatilor urmeaza sa se intruneasca marti in sedinta pentru a finaliza rapoartele cu privire la cererile ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatilor Mircea Rosca (PNL) si Ioan Adam (PSD), anunta Agerpres.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis saptamana trecuta ca scrisoarea ministrului Justitiei referitoare la cererea PICCJ de incuviintare a arestarii preventive a liberalului Mircea Rosca sa fie inaintata Comisiei juridice, care a avut termen pana marti sa prezinte raportul ce urmeaza sa intre in sedinta de plen convocata pentru aceeasi data.

Comisia juridica trebuie sa finalizeze si raportul privind cererea ministrului Justitiei de arestare preventiva a deputatului PSD Ioan Adam, dupa ce luarea unei decizii in acest caz a fost amanata de mai multe ori din lipsa de cvorum.

Cele doua rapoarte urmeaza sa fie inaintate marti, inainte de sedinta de plen a Camerei, iar daca acestea vor fi finalizate, vor intra pe ordinea de zi a plenului pentru a fi votate.

Plenul trebuie sa voteze si pentru ridicarea imunitatii deputatului Partidului Conservator Ion Dinita, dupa ce aceasta decizie a fost amanata de doua ori, tot din lipsa de cvorum.