Patru primari din Arges s-au declarat independenti, iar alti 16 au aderat la partidul Social Democrat (PSD), in baza Ordonantei 55/2014 care permite migratia alesilor locali la alte partide, a anuntat marti prefectul Mihail Oprescu, potrivit Agerpres.

Pentru statutul de independent au optat primarii din orasul Costesti si comunele Albesti de Muscel, Bradu si Maracineni, iar la PSD au trecut primarii comunelor Aninoasa, Babana, Baiculesti, Calinesti, Davidesti, Dobresti, Draganu, Musatesti, Teiu, Tigveni, Uda, Valea Danului, Vladesti, Vulturesti, Vedea si Ungheni, majoritatea lor provenind de la PNL si PDL.

"Aceasta este situatia rezultata in urma centralizarii optiunilor exprimate la nivelul judetului Arges. Astazi este ultima zi in care se face centralizarea datelor transmise de secretari, astfel ca mai pot aparea unele modificari", a declarat prefectul in cadrul unei conferinte de presa.

Din datele centralizate de Institutia Prefectului Arges mai rezulta ca 227 de consilieri locali si viceprimari au trecut la un alt partid politic ori s-au declarat independenti. De asemenea, pentru statutul de independent au optat si doi consilieri judeteni.