Premierul Victor Ponta a declarat marti ca pana la alegerile din 2016 Romania va avea cota unica de 16% iar, mai departe, fortele politice care vor avea legitimitatea data de parlamentarele din acel an vor putea decide daca mentin aceasta cota unica sau nu.

Victor PontaFoto: Agerpres

"Pastrarea cotei unice a fost o conditie a partenerilor liberali de coalitie, am acceptat-o, o pastram. Sunt absolut convins ca cel putin pana la alegerile din 2016 Romania va avea clar cota unica de 16% iar mai departe fortele politice care vor avea legitimitatea data de alegerile parlamentare din 2016 vor putea sa spuna daca mentin aceasta cota unica sau nu", a declarat Victor Ponta la cea de-a XXIII-a editie a "Topului National al Firmelor Private din Romania - TOP 2013", desfasurata la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a reafirmat ca in 2015 nu vor fi niciun fel de cresteri de taxe si impozite: "E campanie electorala, dar cred ca in domeniul economic ar trebui sa nu ne jucam in campania electorala. Nu se creste in 2015, nu avem prevazut asa ceva si nici nu va face nimeni, nici Guvernul actual, nici viitorul Guvern, niciun fel de cresteri de taxe si impozite, pentru simplul motiv ca ceea ce am adoptat si este in vigoare in acest moment se inscrie in politica fiscala bugetara pe care o avem deja adoptata, negociata cu organismele internationale. (...) In 2015 - 2016 nu cred ca Guvernul viitor are voie sa mareasca vreo taxa sau vreun impozit special", a spus Ponta.