Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca presedintele Traian Basescu "l-a promovat" prin dezvaluirea ca ar fi fost ofiter acoperit al SIE in perioada 1997-2001, pe vremea cand era si procuror: "Domnul Basescu m-a promovat, de la pisic la agent e lucru mare', a afirmat Ponta. El a sustinut ca "domnul presedinte Basescu minte" in legatura cu Hotararea de Guvern adoptata in 2013, ce prevede ca dezvaluirea personalului SIE, chiar si dupa incetatea raporturilor de munca, este secret de stat: "Nu cred ca nu stie (Traian Basescu - n.red.) ca toate actele normative in Guvern se aproba numai dupa ce au toate avizele. Intre toate institutiile din Romania care si-au dat avizele si parerea domnului Basescu pe care si-o spune in campanie pentru un act din aprilie 2013... credibilitatea domnului Basescu e zero", a afirmat Victor Ponta.

Victor PontaFoto: AGERPRES

Declaratiile lui Victor Ponta:

Traian Basescu are boala puterii, trebuie sa scapam de astfel de oameni.

Sunt convins ca peste 31 de zile romanii vor vota pentru oameni tineri, sanatosi.

Domnul presedinte Basescu minte, nu cred ca nu stie ca toate actele normative in Guvern se aproba numai dupa ce au toate avizele. (despre Hotararea de Guvern adoptata in 2013, ce prevede ca dezvaluirea personalului SIE, chiar si dupa incetatea raporturilor de munca, este secret de stat - n.red.)

Intre toate institutiile din Romania care si-au dat avizele si parerea domnului Basescu pe care si-o spune in campanie pentru un act din aprilie 2013... credibilitatea domnului Basescu e zero.

Domnul Basescu m-a promovat, de la pisic la agent e lucru mare.