Candidatul PMP, Elena Udrea, spune ca va informa institutiile europene cu privire la modul in care sunt "deturnate" fondurile europene de catre Guvernul Ponta si ca va sesiza Parchetul pentru a verifica modul in care s-a realizat o licitatie privind achizitionarea unor pachete de alimente, potrivit Mediafax.

Udrea a spus marti, intr-o conferinta de presa, ca semnaleaza "o deturnare de fonduri europene de aproximativ 100 de milioane de euro" pentru achizitionarea a 6,6 milioane de pachete de alimente pentru persoane defavorizate.

"Vreau sa va semnalez un caz concret absolut incredibil care se intampla in aceste zile, o deturnare de fonduri europene de aproximativ 100 de milioane de euro. Pe 20 septembrie, in sistemul electronic de achizitii publice a aparut un anunt de licitatie privind achizitionarea a 6,6 milioane de pachete de alimente pentru persoane defavorizate. In situatia lui 2014, Victor Ponta a asteptat campania electorala pentru a achizitiona aceste alimente si a le distribui exact in timpul acestei campanii electorale", a spus Udrea.

Ea a aratat ca banii pentru aceste pachete sunt platiti din fonduri pentru ajutor european, ca pachetele urmeaza sa aiba 18 kilograme si contin faina, malai, zahar, ulei, paste fainoase si conserve de carne si ca vor fi distribuite in ziua votului.

"Cam asa cumpara voturile PSD de fiecare data, de data aceasta o face pe bani europeni", a spus Elena Udrea, mentionand ca licitatia pentru achizitionarea acestor pachete de alimente s-a facut cu incalcarea legislatiei si ca Victor Ponta "se foloseste de fondurile europene pentru a mitui electoratul si a castiga voturi".

Udrea a spus ca in calitatea sa de presedinte al PMP si de candidat la Presedintie va initia doua actiuni in acest caz: "Voi face o informare institutiilor de la Bruxelles cu privire la modul in care sunt deturnate si folosite electoral fondurile trimise de la UE de Guvernul Ponta si voi face o sesizare la Parchet pentru a verifica modalitatea in care decurge aceasta licitatie, este evident ca ea nu respecta prevederile legale".