Presedinta Partidului Miscarea Populara (PMP), Elena Udrea, a declarat luni ca anuntarea candidatului Aliantei Crestin Liberale (ACL) la alegerile prezidentiale este un punct castigat si a mentionat "ca este clar ca in acest moment dreapta are nevoie de un candidat care sa duca mai departe proiectele incepute in vremea actualului presedinte, Traian Basescu", relateaza Agerpres.

"Sa speram ca vor reusi acum sa prezinte si un program cu care va candida la presedintia Romaniei. Este clar pentru noi ca in acest moment dreapta are nevoie de un candidat care sa duca mai departe proiectele incepute in vremea actualului presedinte, Traian Basescu. Dreapta a castigat atat in 2004, cat si in 2009, pentru ca s-a unit in jurul valorilor sustinute de Traian Basescu, si anume independenta Justitiei, statul de drept, lupta cu marii baroni. Deci, sunt valori pe care actualul candidat al dreptei, cel care va intra in turul II, este obligat sa le sustina in continuare, sa le afirme, sa lupte pentru ele", a afirmat Udrea dupa sedinta Consiliului Executiv National al PMP.

In opinia sa, batalia din acest an pentru presedintia Romaniei se va duce pe o tema extrem de actuala, independenta Justitiei.

"Va reusi sau nu Justitia sa ramana independenta, sa continue ceea ce a inceput, si anume sa ramana libera de controlul politic? Raspunsul la aceasta intrebare va veni in functie de cine va castiga acestei alegeri. Sunt convinsa ca, daca domnul Victor Ponta va castiga alegerile pentru presedintia Romaniei, vom uita de independenta Justitiei. Niciun proces democratic nu este atat de puternic consolidat incat sa nu poata fi intors inapoi, iar noi vedem prin ceea ce s-a intamplat ieri ca riscam sa aruncam in aer democratia si statul de drept", a spus presedinta PMP.

Cat priveste candidatul pe care PMP il va sprijini in turul II al prezidentialelor, aceasta a spus ca va fi acela care va garanta ca va lupta in continuare pentru independenta Justitiei.

"Cred ca Romania, astazi, este cu motoarele turate la maximum in procesul acesta de a face Justitia total independenta. Ar fi pacat sa vina cineva care sa-i opreasca motoarele, sa aduca lucrurile la situatia de dinainte de 2004. Deci, in turul II vom sprijini candidatul care va garanta ca va lupta in continuare pentru independenta Justitiei", a precizat Udrea.

In alta ordine de idei, Elena Udrea a spus ca PMP a "scris" luni un denunt penal impotriva presedintelui CNA, Laura Georgescu, "pentru abuz in serviciu impotriva interesului public".

"Doamna Georgescu protejeaza, prin lipsa de reactie, practicile celor de la Antena 3. CNA nu s-a autosesizat nici cu privire la instigarea din ultimele zile a celor de la Antena 3, care inca de vineri, printr-o campanie de SMS, au adunat oameni in platourile de filmare, intr-o emisiune care a durat pana dupa miezul-noptii si care s-a transformat incet, incet intr-un apel popular. De asemenea, CNA-ul nu a intreprins nicio masura pentru a stopa discursul manipulator care a degenerat in forme de dezordine publica la manifestarea de ieri. Nu a incercat sa echilibreze situatia la Antena 3 nici in ceea ce priveste modul partinitor, neprofesionist in care a fost prezentat cazul Voiculescu, in ultimele zile ale dosarului penal in care acesta a fost condamnat", a sustinut aceasta.