Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat luni ca grupul senatorilor liberali a decis ca va vota in favoarea declaratiei privind demisia presedintelui Traian Basescu, cerand insa si includerea unei solicitari privind demisia din functia de premier a lui Victor Ponta, transmite Mediafax.

"Grupul senatorilor liberali, cu un vot contra si cinci abtineri, a votat in favoarea votarii solicitarii Parlamentului ca presedintele Traian Basescu sa-si dea demisia. Dar in acelasi timp noi credem ca demisia trebuie sa si-o dea si premierul Victor Ponta, pentru ca in biroul sau faimosul domn Duicu a facut o chestiune care este la fel de reprobabila ca cea in care este implicat fratele presedintelui Basescu", a afirmat Hasotti.

El a precizat ca PNL va solicita la sedinta Birourilor Permanente reunite de luni ca declaratia propusa de Tariceanu sa fie completata cu solicitarea demisiei lui Ponta.

De asemenea, el a mentionat ca in cazul in care majoritatea parlamentara nu va accepta completarea propusa de PNL, parlamentarii liberali vor vota totusi in favoarea declaratiei.

Hasotti a mai precizat ca in timpul sedintei de grup a senatorilor PNL l-a sunat pe presedintele interimar al partidului, Klaus Iohannis, care i-a spus ca, din punctul sau de vedere, parlamentarii trebuie sa aiba pozitia pe care o considera dansii.

Liderul PNL a fost intrebat de ce liberalii si democrat-liberalii au pozitii diferite in acest subiect.

"Suntem inca doua partide diferite", a replicat Hasotti.

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, pentru HotNews.ro, ca acuzatiile din dosarul Mircea Basescu sunt de o "gravitate exceptionala" iar interesul public este ca acestea sa fie lamurite cat mai rapid. Cu toate acestea, politiciul "nu ar trebui sa discute prea mult acest subiect" si sa-l foloseasca pentru chestiuni de campanie electorala, a precizat aceasta.

Cristina Pocora a mai precizat ca grupurile parlamentare ale liberalilor se vor reuni marti dupa-amiaza pentru a adopta o pozitie "unitara" asupra acestui subiect.