Premierul Victor Ponta a declarat marti, la Palatul Parlamentului, ca desi PNL a sustinut introducerea accizei la carburanti, dupa ce Traian Basescu s-a pronuntat impotriva acestei masuri, s-au razgandit si liberalii. "Introducerea accizei (...) a fost negociata de ministrul de Finante, domnul Chitoiu, dar a fost insusita de catre toti membrii Cabinetului care aveau atributii (...), a fost insusita politic de catre domnul Antonescu. Domnul Antonescu a spus corect, si ii multumesc, ca nu se pune problema sa renuntam la acciza, a fost votata in Parlamentul Romaniei de catre majoritatea USL din care faceau parte si liberalii si a fost sustinuta in mod corect pana saptamana trecuta de catre domnul Antonescu si ceilalti colegi. A iesit domnul Basescu si a zis ca nu e buna acciza, azi am aflat ca s-au razgandit si dansii. Nu poti sa guvernezi o tara dupa ce ai adoptat, ai sustinut si deodata, asa, iese Basescu si te razgandesti", a afirmat Ponta, citat de Agerpres.

El a aratat ca daca acciza nu ar fi introdusa, ar insemna un minus de 2,4 miliarde lei: "Daca nu mai avem acciza, deci pierdem 2,4 miliarde lei, cum putem face reducerea de CAS, care mai inseamna inca 5,4 - 5,5? Ma deranjeaza sa vad ca imediat ce spune domnul Basescu ceva, nu doar copiii lui de suflet, PDL, PMP, acum am vazut ca si colegii liberali s-au luat dupa el", a afirmat premierul.

Pe de alta parte, intrebat daca va fi redus CAS, Ponta a raspuns: "Daca cei din Parlament sunt seriosi si sustin bugetul pe 2014, asa cum a fost el votat, in prima intalnire pe care o avem, inainte, evident, de 1 iulie, cu reprezentantii CE, FMI si BM, este principalul obiectiv pe agenda Guvernului reducerea de la 1 iulie cu 5 puncte procentuale la angajator".

  • Ponta: O sa-l ignor pe domnul presedinte pana isi termina mandatul

Premierul Victor Ponta a declarat marti, dupa sedinta solemna a Parlamentului, ca il va ignora pe presedintele Traian Basescu pana ce acesta isi va termina mandatul. "In ce ma priveste, o sa-l ignor pe domnul presedinte pana isi termina mandatul, din fericire anul acesta. Atunci cand e vorba de obligatii oficiale, sigur ca vom colabora pentru ca decretele nu pot fi publicate decat cu semnatura presedintelui si a prim-ministrului, sunt si alte evenimente. In rest, ce sa pretindem, ca suntem prieteni, nu suntem, a afirmat Victor Ponta", dupa sedinta a Parlamentului care marcheaza implinirea a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO si a 65 de ani de existenta a Aliantei Nord-Atlantice, intrebat de ce l-a ignorat pe presedinte pe parcursul discursurilor rostite cu acest prilej.

Ponta a comentat si declaratia lui Basescu privind posibilitatea ocuparii in viitor a functiei de prim-ministru: "Am vazut ca vrea sa fie prim-ministru, Doamne fereste, mi se pare un film de groaza asta. Si o zi ar fi un film de groaza. Domnul Basescu a fost prim-ministru pe vremea lui Boc si ati vazut ce prim-ministru a fost. Deci, domnia sa trebuie sa aiba grija sa platim noi, cu totii, pensia.(...). E usor sa tii discursuri, la Cotroceni sau aici, dupa ce ai taiat banii de la Armata si dupa ce ai lasat militarii pensionari fara pensii", a mai spus Victor Ponta.