Vicepresedintele social-democrat Cristian Dumitrescu a fost desemnat, cu majoritate de voturi, presedinte interimar al Senatului pana la momentul alegerii, de catre plenul acestei camere, a unui nou presedinte, informeaza Agerpres.

Sedinta Biroului Permanent al Senatului de miercuri dimineata a fost convocata in urma demisiei liberalului Crin Antonescu de la sefia Camerei Superioare a Parlamentului, document care a fost transmis membrilor conducerii institutiei.

"In aceasta sedinta am constatat depunerea demisiei in scris a presedintelui in exercitiu, domnul senator Crin Antonescu. Am primit-o in scris fiecare. S-a constatat vacanta functiei de presedinte al Senatului si, in conformitate cu prevederile Regulamentului, pe perioada de vacanta, existand vid de presedintie, Biroul Permanent desemneaza un vicepresedinte, deci nu un presedinte interimar, care preia atributiile de presedinte al Senatului, pana la alegerea de catre plen a unui nou presedinte. Cu votul majoritatii - din 12 au fost prezenti zece membri ai Biroului Permanent, in calitate de vicepresedinte al Senatului, am fost desemnat sa preiau atributiile presedintelui Senatului pentru aceasta perioada", a spus Dumitrescu.

Acesta a adaugat ca decizia Biroului Permanent va fi publicata in Monitorul Oficial.

"A fost adoptata o hotarare in doi pasi, cu doua puncte. La articolul 1 am fost numit in calitate de vicepresedinte cu atributii de presedinte al Senatului, iar la articolul 2 aceasta hotarare va fi publicata imediat in Monitorul Oficial. Publicarea este obligatorie pentru ca prin similitudine cu situatia in care presedintele Senatului desemneaza un vicepresedinte, decizia acestuia este publicata in Monitorul Oficial", a mai afirmat Dumitrescu.