No comment. Scrisoare adresata de Emil Constantinescu lui Victor Ponta si Crin Antonescu

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 27 februarie 2014, 19:39 Actualitate | Politic


Fostul presedinte Emil Constantinescu a adresat zilele trecute o scrisoare deschisa liderului liberal Crin Antonescu si liderului social-democrat, premierul Victor Ponta. Va invitam sa cititi scrisoarea in articol.
_____

Emil Constantinescu
Presedintele Romaniei 1996-2000


E.S. domnului Crin Antonescu, presedintele Senatului, Parlamentul Romaniei
E.S. domnului Victor Ponta, primul ministru al Guvernului Romaniei

24 februarie 2014

Stimate domnule presedinte al Senatului,
Stimate domnule prim ministru,

Am hotarat cu greu sa va scriu pentru ca in momentul in care au inceput manifestatiile populare din Piata Universitatii din ianuarie 2012 am decis sa nu mai comentez public evenimentele politice din Romania. Am intervenit doar prin scrisori deschise adresate presedintelui Comisiei Europene si presedintelui Parlamentului European atunci cand implicarea acestora in politica interna a Romaniei a creat o situatie dificila pentru functionarea corecta a democratiei in tara noastra.

Acum cand Romania se afla intr-o criza institutionala care, desi nejustificata, poate avea consecinte grave pe termen lung, ma adresez dumneavoastra in calitate de detinatori ale unora din cele mai importante pozitii in conducerea statului, presedinte al Senatului si prim ministru. Aceste inalte demnitati va obliga atunci cand apare o contradictie intre interesul statului si interesele partizane care decurg din pozitia dumneavoastra de sefi ai unor partide politice sa actionati ca oameni de stat si nu ca oameni politici.

Prelungirea actualei crize institutionale nu are nicio justificare ideologica, economica sau sociala. Nu are nici, cel putin, o justificare politica. Nasterea aliantei U.S.L. a raspuns unei crize politice creata prin miscari de strada spontane care au generat in cele mai multe tari, dupa caderea guvernelor contestate, haos si instabilitate. Este ceea ce nu s-a intamplat in Romania tocmai datorita existentei unei alternative politice credibile.

Poate pentru mine, care am participat personal la un alt tip de confruntari politice cu incarcatura ideologica si consecinte din perioada dictaturii comuniste, ar fi fost mai dificil sa initiez o asemenea alianta, dar va asigur ca oricand m-as fi retras pentru a permite altora sa construiasca un instrument politic care sa serveasca interesului national.

Acum lucrurile sunt mult mai clare. O majoritate larga a cetatenilor Romaniei a validat prin vot alianta U.S.L., programul de guvernare si programul politic pe termen lung al acesteia care viza si alegerile prezidentiale. Incalcarea vointei populare liber exprimate este, in aceste conditii, un act nedemocratic, indiferent de motivele invocate atat timp cat nu exista niciun semnal de schimbare a optiunilor cetatenilor, asa cum au fost ele exprimate in alegerile parlamentare si locale din 2012 si in cadrul referendumului din iulie 2012.

Invocarea dezacordului privind schimbarea unor persoane cu alte persoane si a unor posturi cu alte posturi in cadrul unei coalitii guvernamentale nu are niciun temei serios. Stim prea bine cu totii ca nu exista personaje providentiale sau solutii miraculoase care sa rezulte din acest joc de functii si persoane si este o insulta la adresa bunului simt ca cineva sa gandeasca si sa actioneze in acest sens.

Ceea ce se intampla acum este, in mod evident, doar o confruntare de orgolii de partid si de orgolii personale pagubitoare pentru toti. Experienta trista a ultimilor 25 de ani arata ca, in general, schimbarile pripite de acest gen nu fac decat sa dezvaluie penuria acuta de persoane competente si oneste, penurie pe care partidele politice nu au reusit sa o rezolve pana acum. Cred ca ati putea face un prim pas inainte dedicand mai mult timp dialogului cu tinerii care si-au construit cariere individuale performante in institutii si companii europene sau internationale pentru a-i determina sa contribuie la mai buna administrare a tarii noastre.

Sper sa acceptati ca este datoria dumneavoastra sa va concentrati asupra actelor guvernarii, ameliorarii legislatiei si problemelor economice si sociale si nu asupra unor dispute nesemnificative. In mod paradoxal, aceasta criza institutionala prelungita loveste Romania tocmai cand aceasta se bucura de crestere economica, stabilitate financiara, o mai buna folosire a fondurilor europene, conditii mai bune de dezvoltare a agriculturii si perspectiva de crestere a exporturilor si a investitiilor de capital strain. In loc sa se fructifice aceasta conjunctura favorabila, se mentine o criza creata in mod artificial, care blocheaza deja de prea mult timp actiunile curente ale unor institutii ale statului, contrariaza observatorii externi si exaspereaza populatia tarii.

Impingerea acestei crize spre ruperea aliantei U.S.L. va avea consecinte extrem de grave, implicand schimbari in cascada de persoane la toate nivelurile: ministri, secretari de stat, sefi de agentii guvernamentale si judetene, ceea ce, stim bine, va bloca administrarea treburilor statului si activitatea economica, cu consecinte in inrautatirea conditiilor de viata ale cetatenilor.

Nu stiu in ce masura consilierii dumneavoastra au facut un studiu de impact si au evaluat costurile unei astfel de miscari politice hazardate. Mai grave decat costurile economice, administrative si sociale mi se par daunele morale care pot afecta o societate aflata, cu deosebire in ultimii 14 ani, intr-o acuta criza morala. O nerespectare a mandatului clar pe care cetatenii vi l-au acordat pune in discutie nu numai viitorul relatiei dintre Presedintie - Parlament - Guvern, dar si sinceritatea cu care v-ati asumat un proiect comun in trecutul apropiat.

Dupa 9 ani de relatii tensionate intre Presedintie si Guvern, cetatenii asteptau, in fine, o colaborare onesta si principiala si nu doar o coabitare fortata intre aceste institutii. Declaratiile pe care le-ati facut in ultimele zile creeaza un mare semn de intrebare asupra viitorului acestei relatii. Disputele care au in vedere un minister de forta si o pozitie de vice-prim ministru insarcinat cu probleme de securitate nationala si ordine publica acrediteaza suspiciunile privind intentia de folosire abuziva a acestor functii indelung alimentata de declaratiile presedintelui tarii, din ultimul an.

Dumneavoastra ati sustinut permanent, si multi oameni de buna credinta au acceptat ideea, ca proasta functionare a justitiei si a multor alte institutii importante este cauzata de prezenta in acestea a unor ofiteri acoperiti ai serviciilor de informatii, care au creat o periculoasa structura subterana. Numai o implicare comuna a unui presedinte si a unui prim ministru, ambii onesti, nesantajabili si decisi sa instaureze un adevarat stat de drept, pot rezolva aceasta problema. La fel cum si mult clamata lupta impotriva coruptiei nu poate avea rezultate decat daca o astfel de colaborare exemplara va exista intre dumneavoastra, pentru a face impreuna curatenie in administratie si in toate institutiile statului. Daca acest lucru se va intampla, vom putea scapa de umilitoarea postura din coada clasamentelor europene si sa avansam incet spre o pozitie onorabila.

In ultimii ani, Romania a jucat un rol nesemnificativ in politica mondiala, europeana si regionala, limitat cel mai adesea la cel de executant servil al directivelor adoptate de organismele din care face parte. O colaborare bine orchestrata dintre Presedintie - Guvern - Parlament, dupa alegerile prezidentiale din aceasta toamna, poate schimba rapid aceasta situatie creand un nou cadru de relatii personale cu partenerii externi, bazate pe incredere si respect reciproc.

Domnilor inalti demnitari,

Cetatenii tarii noastre au asteptari enorme de la dumneavoastra. Nu va pierdeti timpul in dispute sterile intre dumneavoastra si intre partidele dumneavoastra pentru ca aveti multe de facut impreuna. Nu va irositi energia in declaratii televizate. Este sub demnitatea dumneavoastra sa faceti turul televiziunilor de stiri si sa dati declaratii pe culoare sau pe strada. Calatorind in ultimele decenii in multe tari de pe mapamond va pot spune - si consilierii dumneavoastra pot detalia aceasta observatie acest lucru - ca nu exista nicio tara din lume unde inalti demnitari ai statului (poate cu exceptia defunctilor dictatori ai Cubei si Venezuelei) sa petreaca atat timp in emisiuni televizate. Este la latitudinea dumneavoastra sa restabiliti onoarea si demnitatea rangului functiei dumneavoastra, a ministrilor si a conducerii Parlamentului. Transparenta in fata presei si a cetatenilor atat de necesara in democratie se poate asigura prin purtatori de cuvant, inalti functionari, consilieri si experti.

In Statele Unite, marile proiecte nationale sunt prezentate elitei intelectuale si tineretului inalt educat de catre liderii natiunii in mediul academic al universitatilor de prestigiu. Tara nu se conduce la televizor si e bine sa stiti ca in spatele unui rating inselator nu se afla numai adeziune, ci de multe ori consternare sau aversiune.

Mi-am permis sa va spun aceste lucruri neplacute pentru ca, in perioada mult mai grea a mandatului meu prezidential, am acceptat maximum una sau doua participari la interviuri televizate in direct pe parcursul unui an si nu am raspuns solicitarilor presei nici atunci cand eram acuzat pe nedrept.

Lumea este satula de conflicte. Cea mai mare parte a cetatenilor nu asteapta sa fiti simpatici, spirituali si spontani, ci oameni de stat dedicati cu seriozitate si sobrietate unor proiecte pe termen lung. Nu vi se cere sa fiti prieteni desi multi, printre care si eu, am sperat aceasta, ci sa colaborati pentru transpunerea lor in realitate. Dar mai ales sa nu va certati si sa nu va denigrati reciproc. Si nu este vorba numai de dumneavoastra, ci de toti colaboratorii dumneavoastra carora, in calitate de adevarati lideri, puteti sa le impuneti o alta conduita. Toate derapajele verbale care par trecatoare lasa urme adanci in constiinta publica. Desi in tot timpul mandatului meu si de la finalul acestuia pana in prezent nu am pronuntat nici macar un cuvant critic la adresa primului ministru, a vreunui parlamentar sau a unui reprezentant al coalitiei majoritare, imaginea C.D.R. a ramas, in ciuda unor realizari incontestabile pe plan intern si extern, ca una a conflictelor tocmai din cauza excesului de declaratii publice contradictorii din partea membrilor coalitiei. Depasirea cu intelepciune a crizei actuale poate constitui un precedent pozitiv pentru viata politica a tarii in viitor.

Intr-o Romanie democratica va veni si timpul sa fiti "fost presedinte" sau "fost prim ministru". Abia atunci, eliberati de presiunea colaboratorilor apropiati si a votantilor necunoscuti veti afla adevarul despre contributia dumneavoastra la progresul natiunii si veti putea masura prestigiul dumneavoastra profesional si moral in respectul oamenilor.

Domnule presedinte al Senatului,
Domnule prim ministru,

Ca oameni cu educatie inalta stiti prea bine ca atunci cand o orchestra executa o piesa din repertoriul muzicii clasice (numita uneori si "grea"), toate instrumentele formeaza un ansamblu armonic, desi fiecare dintre ele interpreteaza partituri diferite. Este poate cea mai potrivita metafora pentru o societate a valorilor impartasite pe care ne-o dorim cu totii. As vrea sa sper ca aceasta scrisoare nu va prefata un Recviem, ci dimpotriva Uvertura unei simfonii interpretate Da Capo al Fine pentru inaltarea spirituala si morala a unei societati prea indelung bulversata de zgomotele scandalului cotidian.

Cu gandurile cele mai distinse,
Emil Constantinescu
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24626 vizualizari

 • +57 (69 voturi)    
  ce sa zici? (Joi, 27 februarie 2014, 19:48)

  victor L [utilizator]

  este scrisoarea unuia infrint de "servicii".
  Si acum da sfaturi; cred ca i-ar smulge barbita si l-ar stringe de git Corneliu Coposu.
 • +53 (65 voturi)    
  ding, ding..... (Joi, 27 februarie 2014, 19:49)

  timp tamp [utilizator]

  Și dai și luptă nevușorile....și pac cu scrisorica la Războiu, ehei mare pezevenchi Țapul Milucă...
 • +59 (69 voturi)    
  impresionant (Joi, 27 februarie 2014, 19:49)

  gic [utilizator]

  nu am putut citi toata scrisoarea din cauza plansului.

  atatea ganduri "distinse", prea mult pe ziua de azi.
 • +26 (38 voturi)    
  hazliu (Joi, 27 februarie 2014, 19:49)

  Mumulea [utilizator]

  a mai lăsat o dâră.
 • +16 (28 voturi)    
  bine spus (Joi, 27 februarie 2014, 19:52)

  MihneaR [utilizator]

  Ati auzit domnilor Ponta si Antonescu?
  La amandoi s-a referit.
  • +10 (24 voturi)    
   La ce ''film'' te uiti??? (Joi, 27 februarie 2014, 20:47)

   romania_curata [utilizator] i-a raspuns lui MihneaR

   unde vezi tu 2 in cele doua puslamale si ce-i de laudat la prostalaul asta de tap naparlit la creier???
 • +50 (54 voturi)    
  /// (Joi, 27 februarie 2014, 19:52)

  visio [utilizator]

  USL=uniunea între comuniști și liberali; comuniștii au omorât liberalii în pușcării și acum trăim fericiți împreună :)
  • +26 (26 voturi)    
   Si din pacate (Joi, 27 februarie 2014, 20:22)

   Ciribanstula [utilizator] i-a raspuns lui visio

   O sa ramanem izolati de restul lumii ca rezultat al rahatului politic din tara asta!
   Cred ca se creeaza deja conditiile pentru cereri nenumarat de azil pe motiv politic al romanasilor!
   Politicienii reprezinta din ce in ce mai mult interese personale sau de partid!
   Interesul Romaniei e lasat la toaleta pe hartia igienica dupa utilizare se trage apa!
   Vai si amar de soarta Romaniei condusa de astfel de politicieni de carton!
   In manualele de istorie o sa fie foarte frumos scris despre aceasta perioada!Incepand cu Andreea Esca si terminand cu Latrina 3!
 • +42 (54 voturi)    
  PSD a adus minerii pt o lovitura de stat in 1999 (Joi, 27 februarie 2014, 19:53)

  Gryphus [utilizator]

  E rusinos ca acest fost presedinte isi doreste aliante cu PSD dupa cate au facut oamenii lui Ion Iliescu impotriva CDR.

  Emil Constantinescu a distrus PNTCD prin ceea ce a facut ca presedinte adica NIMIC, a fost presedinte SPECTATOR, aproape inert, un nimeni

  PSD a adus minerii pt a rasturna guvernul partidelor care l-au facut pe el presedinte, astazi a ajuns sa le ia apararea urmasilor lui Ion Iliescu...e jenant
 • +39 (53 voturi)    
  Tapu (Joi, 27 februarie 2014, 19:54)

  obs. [utilizator]

  Din nou ridicol si plictisitor. Cel mai mare repros care mi-l fac, faptul ca odata am crezut in acest om. De aici, si razbunarea cu tapu, odata ripostam cand altii il calificau asa, se pare ca au fost mai vizionari.
 • +38 (50 voturi)    
  si cand ma gandesc... (Joi, 27 februarie 2014, 19:56)

  Gheorghescu [utilizator]

  ca pe idiotul asta l-am votat cu entuziasm si ii tineam poza pe perete.
  Citindu-i elucubratiile inteleg de ce perioada lui si a Conventiei Democratice a fost o mare dezamagire. Daca-l mai punem alaturi pe Ciorbea, tabloul e complet.
  Si se mai supara ca Basescu le-a aratat oglinda si i-a pus la locul lor! La lada de gunoi a istoriei...
  • +2 (2 voturi)    
   bine ca recunosti ca ai votat aiurea (Vineri, 28 februarie 2014, 12:33)

   alex1234 [utilizator] i-a raspuns lui Gheorghescu

   bine ca recunosti ca ai votat aiurea acum 20 de ani

   Ar fi bine sa te gandesti si la timpul prezent
   oare ce vei zice peste inca 20 ani?

   iarasi "vei recunoaste ca pe idiotul alalalta l-ai votat cu entuziasm si ii tineai poza pe perete."?
 • +42 (52 voturi)    
  Prea lung (Joi, 27 februarie 2014, 19:59)

  Bogdan77 [utilizator]

  Am citit pe sarite. milica are sanse mari sa fie desemnat drept cel mai ridicol om in viata. La concurenta cu Geoana si Tariceanu
 • +29 (31 voturi)    
  ... (Joi, 27 februarie 2014, 20:03)

  vasile_r [utilizator]

  inca o relicva a instorei iesita la suprafata ca spuma in zeama de la ciorba. Imi aduce aminte de cealalta fosila , Victoras Ciorbea aparuta din cine stie ce barlog taman in Parlament prin vointa Fesenista de data aceasta dupa o lunga convalescenta dupa alegerile din 2000 (daca nu ma insel...) Scarbele astea doua au reusit sa il doboare la incompetenta si venalitate pe El Insusi (Adrian Nastase, fost prim -ministru, actual puscarias recidivist). Sper ca isi mai aminteste cineva de administratia CDR-ista si continua ei impotenta in a aplica propriul program politic cu care au castigat alegerile (Ion Diaconescu repetand ca un robot telefonic defect: algoritmul, Ciorbea plangand pe la usile Casei Albe cand a cazut candidatura Romaniei la NATO) , sau venalitatea ei (Dragos Constantinescu si scandalul Duty Free, Nepotii sus-numitului Diaconescu si multe altele). Nu o sa aduc prea mult aminte de Diaconescu pentru ca deh, e mort si despre morti numai de bine insa am o lista si pentru el. Linsajul public nu e o optiune (din fericire pentru toti) insa sper din toata inima ca poporul asta nu tocmai 100% inspirat in materie de politica sa ii ingroape cumva la figurat in vreun manual de istorie contemporana.

  Scuze pentru eventualele greseli de ortografie, sunt grabit.

  Dixit
  al dv Vasile
 • +17 (21 voturi)    
  de fapt dl Constantinescu (Joi, 27 februarie 2014, 20:07)

  Un cititor [utilizator]

  Vrea să ne spună că a călătorit prin multe țări și a văzut multe emisiuni la televizor.
 • +16 (24 voturi)    
  Ai ramas acelasi tap jalnic!!! (Joi, 27 februarie 2014, 20:12)

  romania_curata [utilizator]

  Si cei mai trist pentru tine...nu-i faptul ca esti jalnic si de-o prostie rar intalnita, ci cel mai trist este faptul ca esti incurabil, daca chiar crezi ca ''demonstratiile'' alea regizate si platite, plus votul ANTI inseamna alternativa de guvernare. Apropo, unde vezi tu program de guvernare????
 • +17 (27 voturi)    
  Nu ti/e rusine, tapule?! (Joi, 27 februarie 2014, 20:16)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  Tu presedinte, ma?!
  Se rasuceste in mormant, Coposu!
  Pleaca, latura comunista!
  Secretar de partid la Universistate!
  Lepra!
 • +31 (33 voturi)    
  Aiurea (Joi, 27 februarie 2014, 20:27)

  Kor [utilizator]

  Apelul lui Constantinescu ar fi corect daca ar pleca de la premise corecte. Dar pleaca rau din primele fraze. Interesul USL n-a fost niciodata si interesul tarii. Au obtinut 68% (nu 70 cum se tot laudau) din voturi folosindu-se de minciuna, dezinformare, mita electorala, frauda electorala si, de nu, de prostia unor alegatori. Asadar polologhia domnului Constantinescu n-are nici un fundament. Si nici o importanta practica - a sosit cu mult dupa spartul targului. Ca intotdeauna, fostul presedinte reactioneaza tarziu, si mereu pe langa problema. Trist pentru mine. Mi-a fost profesor si l-am votat in vremurile CDR. M-a dezamgit crunt. Mai bine isi vedea si si-ar vedea de cariera universitara si stiintifica, unde intr-adevar exceleaza. Politica nu pentru el.
  • +14 (20 voturi)    
   perfect de acord cu comentriul dumneavoastra... (Joi, 27 februarie 2014, 21:04)

   geocrin [utilizator] i-a raspuns lui Kor

   Omul asta a dormit pina acum, pe ce lume traeste.
   A fost capabil sa aplaude intrare USL la guvernare, far a fi capabil de a intelege scopul adevarat al flaminzilor dupa ciolan.
   Rusinos d-le presedinte.
  • +4 (8 voturi)    
   Cariera stiitifica? (Joi, 27 februarie 2014, 22:05)

   redmc [utilizator] i-a raspuns lui Kor

   Nu stiu ce sa zic de cariera lui dar daca cercetezi un pic pe google scholar, Constantinescu e co-autor (also starring) al unui singur articol publicat intr-o revista de circulatie internationala.
 • +20 (22 voturi)    
  prea lung, prea penibil... (Joi, 27 februarie 2014, 20:29)

  justin puscasu [utilizator]

  prea ca la tara
 • +24 (26 voturi)    
  regret (Joi, 27 februarie 2014, 20:31)

  basist [utilizator]

  n-am sa-mi iert niciodata faptul ca am facut 400 km pina la Bonn sa-l votez pe infrintul asta ...
  • +11 (11 voturi)    
   nu sunteti singurul.... (Joi, 27 februarie 2014, 22:17)

   geocrin [utilizator] i-a raspuns lui basist

   Si eu regret, dar adevarul este ca nici nu aveai de ales, la fel cum si astazi este greu sa spui,uite asta este om toti sunt cam, la fel.
   De exemplu nu ma asteptam la Tariceanu sa fie in stare sa ajunga sa-l pupe in dos pe Ponta,
   Un om mult sub nivelul la care-l vedeam eu in urma cu o saptamina.
 • +26 (30 voturi)    
  Ha..ha..ha.. (Joi, 27 februarie 2014, 20:37)

  Andrei966 [utilizator]

  Plagiatorul si repetentul sunt "oameni cu educatie inalta " !!! Milica a tras pe nas!!!
 • -18 (26 voturi)    
  Mesajul (Joi, 27 februarie 2014, 20:44)

  Eli. [utilizator]

  Primul roman care a preferat sa arunce cu adevarul obiectiv in loc de jigniri poate fi considerat initiatorul democratiei romanesti. Domnule Constantinescu, felicitari pentru acest mesaj.
 • +14 (16 voturi)    
  tzaranistule ! (Joi, 27 februarie 2014, 20:46)

  nash pandelica [utilizator]

  m'am uitat de jos in sus si de sus in jos sa'ti vad comentariul.
  se pare ca n'ai a zice ceva despre acest om deosebit, aceasta intruchipare cuzista, despre zicerile sale scrise...public.
  iaca marea greseala a seniorului !
  cred ca, saracul coposu, se rasuceste in mormant si daca ar putea, ar iesi sa'i traga 50 la dos acestui fanfaron, invins de sistemul pe care acum il vaita.

  n'am situt ca a scris sa dojeneasca bruksalul pentru..amestec (!) in trebile noastre. pardon, ale usl'amului.
  deci, milu s'a suparat pe bruksal ca n'a lasat copilotii sa dea lovitura de stat !

  nu e de mirare ca base nu l'a bagat in seama la parade de zi nationala.

  tzaranistule, milu si ciorbea sunt achizitiile seniorului, pentru a'l contra pe ratiu.
  cred ca, vazandu'i pe la latrine sau citind scrisele lor, iti umflii peptul tzaranist si strigi, jos basescu....

  sunt astia, aceiasi milu si ciorbea care, din lasitate, s'au crapmponat de fotoliile inalte si n'au acceptat alegerile anticipate, dupa cele ..o mie si una de zile de vaicareala ca nu sunt lasati sa guverneze de don pedro ?
  asta spune si dottore, ca nu'l lasa base, deci tot pd, sa guverneze...
  e vreo legatura, sau pura intamplare ?!

  apropos, acum stau langa don pedro, la mesele usl'amului....

  desi n'au facut nimic, de la lovirutie, pana azi, sa confirme cuvantul "tzaranesc" din titul partidului, eu tot cu pnt votez. acel cd nu ma incalzeste.
  tatamare al meu, era mosnean de'al lui mihalache...
 • +14 (16 voturi)    
  preambul (Joi, 27 februarie 2014, 20:46)

  Vuck [utilizator]

  Dl. Constantinescu inainte sa iasa in spatiul public cu vreo declaratie politica, ar trebui, de fiecare data sa-si ceara iertare celor care l-au votat sa fie presedinte. A fost un om prea mic pentru o sarcina atat de mare.
  De multe ori si indelung ar trebui sa-si tot ceara scuze ca sa ne treaca imensul dispret pentru domnia sa.
 • +16 (20 voturi)    
  va rugam! (Joi, 27 februarie 2014, 20:51)

  caja [utilizator]

  domn Milica,

  mare om , mare caracter !

  cand ne spuneti si noua povestea adevarata despre cum v-au "infrant" serviciile ?


  va rugam
 • +17 (19 voturi)    
  Tzapu (Joi, 27 februarie 2014, 21:23)

  vasile-roaita [utilizator]

  Tzapu a fost cea mai mare dezamagire politica. Pacat ca nu a fost Coposu mai tinar, ala era un politician adevarat.
 • +14 (16 voturi)    
  Muhahahahahaha.... (Joi, 27 februarie 2014, 21:26)

  corvus coraX [utilizator]

  De mult nu am mai râs așa de bine!! De parcă nu a fost suficient cu cei doi măscărici, a apărut și al treilea
  • 0 (0 voturi)    
   e concurs mare (Vineri, 28 februarie 2014, 12:27)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   totusi, locul intai il detine, cu coronita, dl. p.m. al romaniei.
   i'as da locul doi varanului, incocletit de dna.
   pe trei, i se clatina locul lui antonescu, caci, iaca hop si motocicleanu.
   astia sunt marii mascarici.
   apoi sunt ce cu plata, de la latrine, de la r.otv, plus ce aproape 600 din palavrament.
   o cohorta de mascarici, ca la carnaval.:)
 • +5 (13 voturi)    
  constantinescule (Joi, 27 februarie 2014, 21:38)

  CodrutaN [utilizator]

  esti o LEPRA
 • +11 (15 voturi)    
  Saracu Tapu Milica : Behaie si el ! (Joi, 27 februarie 2014, 21:46)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  Saracu Tapu Milica : Behaie si el !
 • +6 (6 voturi)    
  Din ciclul "poetul garii de nord" (Joi, 27 februarie 2014, 21:58)

  TreiClase [utilizator]

  Divin!
 • +9 (9 voturi)    
  USL a disparut (Joi, 27 februarie 2014, 22:01)

  redmc [utilizator]

  Pana sa termine Constantinescu scrisoarea. Atat de lunga caci pana s-o termine a adormit si Ponta.
 • +7 (7 voturi)    
  Sa facem totul! (Joi, 27 februarie 2014, 23:17)

  DrInOrice [utilizator]

  Don'sedinte, asteptam cu interes varianta pe Twitter.

  Am invinZzzzzz....
 • +12 (12 voturi)    
  emil constantinescu (Vineri, 28 februarie 2014, 1:01)

  ws [utilizator]

  se bucura de o faima oarecum nemeritata. se crede ca e carpa psd, si asta e incorect.

  enuntul corect e: emil constantinescu e UNA dintre carpele cu care ponta si inaintasii lui se sterg pe picioare.

  luati lista cu aia care au semnat "scrisoarea catre ue" in timp ce ponta si antonescu dirijau puciul din 2012. zoe petre, liviu antonesei, adrian paul iliescu, vlad nistor, pecican, parvulescu, luati lista si cititi-o, zdrente ce au slujit si slujesc unui regim abuziv.

  mai trebuie amintiti dinescu, hurezeanu, daniel barbu, mircea diaconu si multi, multi altii, slugi ale borfasilor ce conduc in prezent romania.

  asa ca aveti mila cu fostul presedinte, nu e principalul vinovat, el e doar un tembel ce intamplator a ajuns seful statului.

  vinovatii adevarati sunt altii.

  ws
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 28 februarie 2014, 8:12)

  [anonim]

 • 0 (0 voturi)    
  consternare (Vineri, 28 februarie 2014, 9:48)

  revo [utilizator]

  stimate d-le profesor, fost presedinte, actual si pare-se vesnic parlamentar (acum stim cum de este posibil asa ceva), ati putea sa detaliati la ce alt tip de confruntari politice cu incarcatura ideologica si consecinte din perioada dictaturii comuniste ati participat personal? Parca erati secretar de partid, nu? Omul de baza, cainele de paza al dictaturii comuniste in situ. Cu cine si pe ce teme va razboiati atunci?
 • +1 (1 vot)    
  Miluca greseste gramatical si ignora fondul! (Vineri, 28 februarie 2014, 10:25)

  hotnewsfil [utilizator]

  Emil : '... in calitate de detinatori ale unora din cele mai importante pozitii...'.
  Domnule, 'vorbe Fara Sir', nu este corect : 'ale unora', ci 'ai unora'.
  Este corect : 'detinatoare ale unora', sau 'detinatoare ale unor drepturi, ale unor cai, ale unor munti, etc.'.
  Dupa ce a parasit inainte de termen functiunea de presedinte, in care fusese ales de popor, cu pretextul condamnabil ca l-au invins securistii si activistii, Miluca si-a depanat amintirile din timpul cat a fost presedinte, elogiindu-se cu varf si indesat, intr-un volum-fluviu care, din cate ne spunea chiar el - autorul acestui -, cantarea vreo 6,5 kg.
  Tia Serbanescu, fiind intrebata ce parere are despe respectivul volum, a raspuns : 'Nu mi-am fact o parere, fiindca n-am avut puterea sa citesc mai mult decat prima suta de grame'.
  Inteleptul cu Cioc si cu 'ciocuri' puse populatiei ne invata ca despartirea USL a fost provocata doar de orgoliul marunt al celor doi protagonisti - Crinisor si Vior -, neglijand (profesorul "pune-Ciocuri') sau chiar neintelegand ca PSD pusese stapanire pe PNL chiar din primele zile ale guvernului Ponta I, dand acestui partid (PNL) cateva ministere importante, dar dupa ce le golise complet de continut, ca i-a luat PNL- ului acceptul si sustinerea in parlament numai pentru masuri de stanga, cu care PSD sa isi cumpere votantii, ca nu a promovat niciuna dintre masurile liberale prevazute in programul comun de guvernare, promis alegatorilor - cei 7.4 milioane de creduli.
 • +1 (1 vot)    
  Cum poate omul asta (Vineri, 28 februarie 2014, 12:21)

  Gabi M [utilizator]

  sa fie pro USL,alaturi de neocomunistii PSDisti si de PCul turnatorului Felix?Tocmai el,"invinsul sistemului"?Se vede ca atunci cand imbatranesti te si prostesti!
 • +1 (3 voturi)    
  Hop si Tsapul Emil groparul care a nenorocit Roman (Vineri, 28 februarie 2014, 12:30)

  alex1234 [utilizator]

  Hop si Tsapul Emil, Groparul
  care a nenorocit Romania
  aducand-o in doar 4 ani la sapa de lemn.....

  Tsapule stai linistit cu Tigaretele II in gura .....
  pe unde
  rataceste fiul tau afaceristul in zilele astea?

  Apoi:
  Dupa ce te-ai urcat pe cadavrul marelui
  om politic Ion Ratiu ca sa ajungi
  in locul lui un presedinte de 2 bani

  si l-ai depasit chiar si
  pe celebrul Moliceanu-Tariceanu....
  in ridicol, in doctorite si in actrite

  Tu vorbesti azi de morala, Tsapule?
  Pai nici macar la tine acasa
  sau la tine-n birou
  n-ai avut o minima morala
  Cum poti atunci sa iesi pe strada si sa ceri
  altora "sa fie morali"
  dupa tot ce ai facut la viata ta?

  Ar fi bine sa nu te mai arati in public...
  tinand lectii de morala
  daca ti-a mai ramas o minima jena.

  Iti dai seama cam ce va scrie
  istoria acestei tari despre tine?

  Unul care a adus
  o a doua Ciuma a Lui Caragea
  de data aceasta economica

  (vezi FNI, falimente, inchiderea minelor,
  superinflantie, supersomaj, FMI, Rosia Montana
  Tigareta II, mineriade, morti de la mineriade
  si alte mizerii petrecute
  in timpul mandatului tau

  Practyic un individ firoscos si slab de inger
  usor manipulabil
  care si-a adus tara la sapa de lemn.
 • 0 (0 voturi)    
  Milica ai pagofagie si esti o istorie trista ! (Vineri, 28 februarie 2014, 12:56)

  Plagarus [utilizator]

  Rontaieste-ti sinecura de ' fost " si lasa-ne cu siropurile epistolare !
  Cand te simteai nebagat in seama, in copilarie, era de ajuns sa-ti rozi unghiile pentru a atrage atentia parintilor tai.
  Numai ca vremea a trecut, iar tu te-ai potcovit cu acest obicei cumplit. De ce cumplit? Motivele sunt deloc putine. In primul rand, conform prevention.com, unghiile, degetele si intreaga ta mana vor arata urat (sa fim cinstiti).
  In al doilea rand, faci rau chiar si dintilor tai, putand sa ajungi pana intr-acolo incat sa-i deformezi


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by