Senatorul Sorin Iliesiu anunta ca demisioneaza din PNL, mentionand ca nu crede ca propunerea de excludere din PNL mai poate fi invalidata si precizand ca nu se astepta ca presedintele Senatului Romaniei sa il numeasca "natarau", transmite Mediafax.

Sorin IliesiuFoto: Agerpres

El a adresat, joi, liberalilor o "a treia si ultima scrisoare deschisa", in care anunta ca demisioneza, considerand ca nu mai exista nici o speranta pentru invalidarea propunerii de excludere a sa din PNL.

"Nu ma asteptam ca presedintele Senatului Romaniei sa ma numeasca ᅡnatarauᅡ, respectiv neghiob, natang, gogoman sau dobitoc, pentru ca apoi sa dispuna excluderea mea", scrie Iliesiu.

"Nu ma asteptam ca presedintele Partidului National Liberal sa propuna conducerii PNL excluderea mea din partid pentru culpa de a spune ceea ce gandim aproape toti: fiind un partid national, nu avem voie sa punem intre paranteze interesul national si sa-l sacrificam din cauza unor ambitii minore, nu avem dreptul sa impiedicam mersul ascendent al Romaniei care, datorita guvernarii Uniunii Social-Liberale, a devenit tara cu cea mai mare crestere economica din intreaga Uniune Europeana. In plus, pentru un dialog constructiv in cadrul USL astfel incat tara sa poata iesi din criza, am propus sa-i acordam increderea noastra domnului Calin Popescu Tariceanu - fostul Prim-Ministru al Romaniei in perioada de maxima bunastare a romanilor din ultimii 70 de ani, crezand ca actualul presedinte ar putea sa faca un pas inapoi, inclusiv pentru ca o viitoare alianta politica a PNL cu domnul Traian Basescu ar insemna sinuciderea politica si morala a PNL, tradarea votului covarsitor dat de trei ori de romani impotriva politicii domnului Basescu, aruncarea Romaniei intr-o grava si interminabila criza, amplificarea, in anii care urmeaza, a circului politic dirijat de domnul Basescu", scrie Iliesiu.

El mai spune ca nu se astepta ca din cei 67 de membri ai Biroului Politic National al PNL care au votat propunerea de excludere doar doi sa fie impotriva.

"Demisionez asadar, considerand ca nu mai exista nici o speranta pentru invalidarea propunerii de excludere a mea din PNL, facute de domnul presedinte", scrie Iliesiu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca in Biroul Politic al PNL nu s-a cerut demisia sau demiterea sa, iar el a propus, in aceste conditii, excluderea senatorului Sorin Iliesiu, pentru a da un semnal ca in partid "nu orice natarau, in orice moment, poate vorbi orice".

Antonescu a precizat ca a intrebat, in BPN, in general dar si nominal, in cazul catorva persoane, daca se pune in discutie demisia sau retragerea sa din fruntea PNL, constatand ca nu s-a solicitat asa ceva.

Anterior, surse liberale declarau pentru Mediafax ca liderii PNL au decis, luni seara, sa propuna excluderea lui Sorin Iliesiu din formatiune.

Decizia a fost luata in urma pozitiilor exprimate recent de senator.

Senatorul PNL Sorin Iliesiu a propus marti, intr-o scrisoare deschisa adresata membrilor de partid, ca presedintele partidului Crin Antonescu sa faca un pas inapoi, iar increderea sa ii fie acordata lui Calin Popescu Tariceanu. Iliesiu sustine organizarea urgenta a unui congres extraordinar al partidului care sa decida ramanerea liberalilor la guvernare si participarea PNL, in cadrul USL, la europarlamentare si prezidentiale, astfel incat "viitorul presedinte al Romaniei sau viitorul prim-ministru sa fie dat de Partidul National Liberal".