Premierul Victor Ponta sustine ca USL nu se va rupe si afirma ca esaloanele doi al liberalilor si social-democratilor sunt mai "razboinice", exemplificand cu cazurile lui Klaus Iohannis si Liviu Dragnea. Intr-un interviu acordat agentiei Agerpres, Ponta precizeaza ca PSD nu doreste sa ia functia de presedinte al Senatului, ocupata in prezent de Crin Antonescu.

"Eu si ca prim-ministru si ca presedinte al Partidului Social Democrat imi doresc categoric ca USL sa ramana unit si ca Guvernul sa ramana cu sprijinul USL din urmatoarele considerente: in primul rand, in 2012, asa am candidat si e vorba aici de respectarea votului covarsitor pe care l-am obtinut si la alegerile locale si la alegerile generale. In al doilea rand, 2013 a fost un an foarte bun din punct de vedere economic, dar ca 2014 sa pastreze acest trend trebuie sa avem stabilitate politica. Si, in al treilea rand, pentru ca, evident, orice prim-ministru isi doreste o majoritate cat mai solida si cat mai stabila", a spus acesta.

Intrebat cum se poate iesi din blocajul negocierilor legate de numirea lui Klaus Iohannis si de viitoarea componenta a Guvernului, Victor Ponta a raspuns: "Simplu: eu discut cu domnul Antonescu".

"Domnul Iohannis, vedeti, are pozitii ca si domnul Dragnea. Deci daca nivelul doi din partidele noastre e mai razboinic, cred ca gresesc amandoi - si domnul Iohannis, si domnul Dragnea - fiind atat de razboinici si cred ca intelepciunea si responsabilitatea celor care am format USL in urma cu trei ani si care ne-am asumat, in primul rand, in fata oamenilor, principiile USL trebuie sa invinga", a argumentat acesta.

Intrebat daca Ilie Sarbu, liderul senatorilor PSD si socrul sau, "greseste" atunci cand vorbeste despre posibila inlocuire a lui Crin Antonescu din fruntea Senatului, Ponta a raspuns ca afirmativ, deoarece "PSD intotdeauna si-a respectat angajamentele": "Functia de presedinte al Senatului apartine Aliantei de Centru Dreapta PNL-PC si PSD nu va lua niciodata o functie care nu-i apartine in mod legitim. Da, cred ca a fost doar un raspuns la o anumita tensiune si pot sa va spun ca nu, PSD nu ia niciodata nicio functie care nu-i apartine".

Primul ministru se declara optimist si afirma ca "majoritatea colegilor liberali - si vorbesc de majoritatea responsabila si aceea muncitoare - vrea sa ramana la guvernare, nu pentru ca e vorba de putere, ci pentru ca au participat, am fost in opozitie impreuna, e normal sa fim impreuna la guvernare".