Premierul Victor Ponta a negat luni ca Uniunea Social Liberala ar fi in pericol sa se rupa din cauza problemelor recente din cadrul coalitiei. Intrebat cum poate sa continue relatia intre cele doua partide daca este bazata pe neincredere, liderul social-democrat a raspuns: "Eu nu am spus asa ceva, eu doar am relatat ce s-a intamplat si e bine sa stiti adevarul".

Ponta a adaugat ca el nu vrea sa se rupa USL, dar daca presedintele PNL, Crin Antonescu, doreste acest lucru, atunci sa rupa Uniunea, potrivit Agerpres.

"Daca vrea sa-l rupa, sa-l rupa, eu nu vreau", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, intrebat cum comenteaza declaratia lui Crin Antonescu potrivit careia USL s-ar putea rupe daca liderii sai se ataca in continuare.

"Sa nu mai faca declaratii nici in interior, nici in afara si, mai ales, sa nu mai faca declaratii neadevarate si eu nu am niciun fel de problema. Eu nu am facut decat sa va lamuresc asupra unei neadevar spus de domnia sa. Domnul Oprea, domnul Dolineaschi, domnul Dragnea, toata lumea va poate confirma ce v-am spus si eu, e simplu", a adaugat premierul.

Intrebat de presa daca exista riscul de a se rupe USL avand in vedere recentul scandal, Ponta a raspuns: "Scandal e doar la Realitatea, in rest nu e scandal". Seful Executivului a adaugat ca USL nu se va rupe.

Declaratia liderului PSD vine la scurt timp dupa ce presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat ca, daca vor continua atacuri de genul celor lansate de premierul Victor Ponta, care l-a acuzat de minciuna, se "teme" ca USL s-ar putea rupe.