Liderul PDL, Vasile Blaga, considera posibila refacerea parteneriatului dintre PDL si presedintele Traian Basescu, spunand ca democrat-liberalii nu s-au certat niciodata cu seful statului si adaugand: "Cand domnia sa va renunta la "Adio, PDL", nu va fi nicio problema".

Intrebat, duminica, de jurnalisti, la Consiliul Judetean de Coordonare al PDL Cluj, daca ar fi posibila refacerea parteneriatului dintre PDL si Traian Basescu, Vasile Blaga a spus ca nu are cu cine sa se impace pentru ca democrat-liberalii nu s-au certat, relateaza Mediafax.

"Cred ca este posibila, noi nu am spus "Adio, PDL", deci nu ne-am certat niciodata cu domnul presedinte Basescu. Nu am cu cine sa ma impac. Trebuie sa apreciez pozitia corecta a presedintelui in disputele legate de statul de drept, ca si pozitia corecta a PDL. Noi nu ne-am schimbat un milimetru directia, iar in vara lui 2012 am fost langa presedinte si am fost langa statul de drept, sprijinindu-l pe presedinte. Sunt compatibilitati totale. Cu ce nu am putut si nu pot fi de acord - cu anumite procese de intentie facute de domnul presedinte, care nu are niciun motiv sa creada ca pozitia PDL a fost alta", a spus Blaga.

Intrebat daca a avut discutii cu seful statului pentru refacerea parteneriatului cu PDL, Blaga a raspuns negativ.

"Nu. Cand domnia sa va renunta la "Adio, PDL", nu va fi nicio problema. Ati sesizat in ultimele sapte-opt luni o abatere a PDL de la parcursul lui? Nu", a subliniat liderul PDL.

Intrebat, in continuare, daca asteapta vreun semn din partea lui Traian Basescu, Vasile Blaga a spus ca asteapta "din partea oricui".

"Nu astept semnale, ci actiuni unitare, pentru combaterea USL, pentru ca aceasta este problema noastra, a PDL, care este aceeasi ca a presedintelui, combaterea acestui inamic al statului roman. Actiuni comune pentru apararea statului de drept. Nu trebuie personalizate foarte mult lucrurile, intotdeauna cand discutam de unificarea dreptei proiectele comune ne aduna, pentru ca gasim oameni", a mentionat presedintele PDL.

Fostul premier Emil Boc a declarat, duminica, la Consiliul Judetean de Coordonare al PDL Cluj, ca PDL ar trebui sa refaca parteneriatul cu presedintele Traian Basescu, care ar fi "o garantie a continuarii democratice a Romaniei", apreciind ca partidul trebuie sa devina "principala voce care sa apere Romania si romanii de abuzurile USL".

Presedintele Traian Basescu a criticat, in repetate randuri, inca din timpul campaniei interne din PDL, actiunile echipei lui Vasile Blaga, el ajungand sa se "desparta" de democrat-liberali si sa spuna "Adio, PDL", dupa anuntul oficial privind castigarea alegerilor la cea mai recenta Conventie de catre fostul ministru de Interne.