Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca ideea enuntata de seful statului privind unirea Republicii Moldova cu Romania nu este de comentat, insa a precizat ca este vorba despre o aspiratie nationala de ambele parti ale Prutului, transmite Mediafax.

Antonescu a fost intrebat cum vede ideea enuntata de Traian Basescu, potrivit careia urmatorul obiectiv national ar trebui sa fie unirea Republicii Moldova cu Romania.

"Asta, in opinia mea, este un lucru care nu poate fi nici contrazis, nici sustinut, este o ipoteza, este o propunere, este cum doriti dumneavoastra. Pe fond, eu cred ca nu avem ce sa comentam, pentru ca sub o forma sau alta e clar ca asta este o aspiratie nationala, si este de ambele parti ale Prutului", a declarat presedintele PNL intr-o conferinta la Bacau.

El a mai fost intrebat daca personal sustine unirea Republicii Moldova cu Romania.

"Sigur ca sunt pentru, problema in termeni politici, nu sufletesti, este cand, daca si cum si cand poti sa faci asta. Din punctul meu de vedere, si cred ca nu doar al meu, ceea ce era important acum era ca Republica Moldova sa faca acest pas. Mai departe, este extrem de important ca noi, si vorbesc de autoritati, sa facem acei pasi pragmatici, concreti, economic, in toate celelalte planuri, pentru a sprijini integrarea Republicii Moldova in UE", a mai afirmat Antonescu.