Procurorii Parchetului General au inceput urmarirea penala pe numele europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor pentru fals intelectual si uz de fals, potrivit avocatului acestuia, Mariana Stefan, in urma unei plangeri a fostei membre a PRM Angela Balan, informeaza Agerpres.

Vadim TudorFoto: Agerpres

"Vom contracara aceste acuzatii cu actele depuse si cu hotararile judecatoresti deja pronuntate in care s-a constatat ca numirea domnului Zamfirescu la Parlamentul European a fost legala. Ar fi fost falsa informatia potrivit careia domnul Zamfirescu nu s-ar fi aflat pe un post eligibil in Parlamentul European, lucru care nu este real", a spus avocatul Mariana Stefan, la iesirea din Parchet.

Vadim Tudor a afirmat ca este vorba de un dosar disjuns din dosarul privindu-l pe Cezar Marin si ca toata lumea se lupta pentru postul lui Gigi Becali in Parlamentul European.

"Ma da in judecata Angela Balan cum ca eu as fi anuntat la AEP ca ea nu mai era membra a partidului si ea era. Pai, nu era, ca ea devenise vicepresedinte la UNPR, era traseista si, cand am aflat asta, automat, conform statutului oricarui partid din lumea asta, ea a fost data afara", a declarat europarlamentarul Vadim Tudor, dupa ce procurorii i-au adus la cunostinta acuzatiile.

El a spus ca este ridicola aceasta acuzatie si a acuzat-o pe Angela Balan ca ar fi avut un dosar pentru mita, deoarece la liceul Decebal, unde era directoare, se colectau 'spagi' de la elevi si parinti, insa acest dosar s-a 'evaporat' pe parcurs.

"Sunt acuzat ca eu am trimis adresa oficiala la AEP ca nu-i vine ei randul si i-a venit col (r.) Dan Zamfirescu. Da, pentru ca ceilalti au zburat. Eugen Mihaiescu trei ani si jumatate n-a dat pe la partid, n-a platit cotizatia, Angela Balan a fost membra in conducerea altui partid, UNPR, ce era sa faca un sef de partid?" a mai afirmat Vadim.

UPDATE Parchetul General: Corneliu Vadim Tudor, urmarit penal pentru fals intelectual, uz de fals si abuz in serviciu

Corneliu Vadim Tudor este urmarit penal pentru fals intelectual, uz de fals si abuz in serviciu, dupa ce, in perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013, ar fi intocmit si semnat doua adrese prin care a comunicat Autoritatii Electorale Permanente date nereale, potrivit Parchetului instantei supreme.

"Dosarul s-a constituit ca urmare a plangerii formulate de B.A.M. prin care solicita efectuarea de cercetari si antrenarea raspunderii penale a europarlamentarului Vadim Tudor Corneliu, pentru faptul ca, in perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013, ar fi intocmit si semnat doua adrese prin care a comunicat Autoritatii Electorale Permanente date nereale ce au produs efecte juridice", arata vineri Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, intr-un comunicat de presa remis agentiei Mediafax.

Procurorii i-au adus la cunostinta lui Corneliu Vadim Tudor ca este urmarit penal pentru fals intelectual, uz de fals si abuz in serviciu contra intereselor persoanei, europarlamentarul solicitand un termen pentru pregatirea apararii.

Corneliu Vadim Tudor a fost reclamat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie de fostul sau asistent Cezar Marin, de la Parlamentul European, care sustine ca politicianul i-ar fi incasat salariul, plangerea fiind inregistrata in 5 iulie 2011.

Potrivit lui Cezar Catalin Marin, Corneliu Vadim Tudor i-ar fi falsificat semnatura pe contractul de munca depus la Parlamentul European si pe statele de plata, incasand in locul sau aproximativ 40.000 euro, reprezentand salariul din perioada august 2009-iunie 2011.

Marin si-a dat demisia din functia de asistent si a inaintat in 2011 o plangere Parchetului ICCJ, acuzandu-l pe Vadim Tudor de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.