Presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Aiud, ca regionalizarea nu se va mai face deoarece, fara amendarea Constitutiei, nu poti sa faci regiuni administrative, transmite Agerpres.

"Nu se va mai face (n.red. - regionalizarea), fiindca nu se face amendarea Constitutiei. Nu vad ca, in urmatorul an, sa se faca amendarea Constitutiei. Fara amendarea Constitutiei, nu poti sa faci regiuni administrative", a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a sustinut ca s-a incercat o "regionalizare mascata", prin reorganizarea directiilor financiare.

"Cred ca incet, incet isi dau seama ca au facut o prostie, este un esec, nu functioneaza, deciziile sunt duse la o distanta foarte mare de contribuabili, deci deciziile se iau foarte incet si, din acest punct de vedere, eu cred ca si veniturile la buget au suferit. A fost o prostie. Eu consider in continuare ca a fost o greseala", a declarat presedintele UDMR.

Acesta a spus "ca nu e bine sa mai vorbim despre un subiect care nu are nicio sansa in perioada imediat urmatoare".

"Despre regiunile de dezvoltare in schimb ar trebui sa vorbim, ar trebui sa gandim in asa fel incat sa avem regiuni mai mici, din trei, maximum patru judete, regiuni mai coerente, regiuni care au o oarecare traditie istorica, nu numai din punct de vedere cultural, dar si economic si social. Fiindca, altfel, nu va functiona, altfel iarasi discrepanta va creste, asa cum am constatat ca s-a intamplat atat in perioada de preaderare, cat si in perioada de postaderare", a declarat Kelemen Hunor.

El a mentionat ca initiativa UDMR privind referendumurile judetene s-a referit si se refera la acest aspect.

Kelemen Hunor participa vineri la Aiud la cea de-a treia editie a Zilei Diasporei Maghiare.