Senatorii au adoptat luni, 21 octombrie, o ordonanta de urgenta a Guvernului care propune ca elevii din invatamantul primar si gimnazial, precum si copiii prescolari din gradinitele cu program normal de 4 ore sa primeasca gratuit lapte batut, sana si chefir, informeaza Mediafax. Senatul este prima Camera sesizata.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta 67/2013 pentru modificarea Ordonantei de urgenta 96/2002 privind acordarea de produse lactate si de panificatie pentru elevii din invatamantul primar si gimnazial de stat si privat, precum si pentru copii prescolari din gradinitele de stat si private cu program normal de 4 ore a fost adoptat fara modificari, cu 100 de voturi "pentru", sapte "impotriva" si 12 abtineri.

Initiativa propune diversificarea ariei produselor derivate din lapte care sunt asigurate in cadrul programului "Cornul si laptele" prin introducerea laptelui batut, a sanei si a chefirului, potrivit sursei citate.

Ordonanta reglementeaza si simplificarea procesului de atribuire a contractului de achizitie publica, instituind si solutia juridica de a se efectua o singura procedura pentru ambele produse - lactate si panificatie - fara sa excluda procedura distrincta pentru produsele lactate, respectiv pentru cele de panificatie.