Premierul Victor Ponta va deschide luni "Seara Valorilor" din Iasi, eveniment prezidat de Andreea Marin si organizat de primaria municipiului, informeaza Ziarul de Iasi. In cadrul galei, care se va desfasura sub forma unui spectacol de opera si balet, vor primi titlul de "cetatean de onoare" Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, academicianul Bogdan Simionescu si Beatrice Rancea, managerul Operei Nationale Romane Iasi. Inainte de eveniment, luni dimineata premierul Victor Ponta, insotit de vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Chitoiu, va participa la Liturghia de Sfanta Parascheva. Primarul Gheorghe Nichita a declarat ca a trimis invitatii si presedintelui Traian Basescu, si presedintelui Senatului, Crin Antonescu, dar ca nu are, deocamdata, vreun raspuns.

Premierul Victor Ponta va fi prezent luni la Iasi la evenimentul "Seara Valorilor", prezidat de Andreea Marin, potrivit Ziarul de Iasi. Seful executivului va deschide manifestarea, alaturi de IPS Teofan si de primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita. La "Seara Valorilor" vor fi prezenti si vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Chitoiu, precum si ministrul Mediului, Rovana Plumb, conform sursei citate.

"Seara Valorilor" este un eveniment organizat anual de Primaria Municipiului Iasi cu prilejul "Sarbatorilor Iasului". Anul acesta, manifestarea se va desfasura luni seara la Teatrul National Vasile Alecsandri, sub forma unui spectacol de opera si balet, in prezenta premierului Victor Ponta, noteaza Agerpres. In cadrul galei vor primi titlul de "cetatean de onoare" Raed Arafat, secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii, Beatrice Rancea, managerul Operei Nationale Romane Iasi, si academicianul Bogdan Simionescu.

La eveniment vor fi acordate premii precum Excelenta in educatie, Premiul Pogor, Excelenta in domeniul cultural artistic, Olimpici internationali ieseni, Excelenta in afaceri, iar intre premii vor fi momente artistice asigurate de Opera Romana, Conservatorul si Filarmonica Iasi.

Luni dimineata, Ponta, Dragnea si Chitoiu vor participa la Liturghia de Sfanta Parascheva, la Iasi

Tot luni, in cursul diminetii, premierul Victor Ponta, insotit de vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Chitoiu, va participa la Sfanta Liturghie de la Catedrala Mitropolitana din Iasi, prilejuita de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, a anuntat primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, citat de Mediafax.

Sfanta Liturghie va fi oficiata in aer liber, in fata Catedralei Mitropolitane. "Premierul Victor Ponta se va afla sambata dimineata la Botosani, iar in aceeasi zi va veni la Iasi, unde va fi prezent la conferinta nationala a femeilor PSD. Apoi va pleca undeva tot in zona Moldovei si se va intoarce la Iasi, luni dimineata, pentru a asista la Sfanta Liturghie de la Mitropolie. Am confirmari si de la vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Chitoiu ca vor fi prezenti luni la Iasi", a declarat primarul Iasiului, Gheorghe Nichita.

El a precizat ca a trimis invitatii si presedintelui Romaniei, Traian Basescu, si presedintelui Senatului, Crin Antonescu, dar ca nu are, deocamdata, vreun raspuns din partea acestora.

Potrivit Mediafax, peste 250.000 de pelerini din intreaga tara sunt asteptati in urmatoarele zile la Iasi, la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Programul premierului Victor Ponta, potrivit relatarilor din presa locala:

  • sambata, 12 octombrie, ora 09:40: Primul-ministru Victor Ponta participa la deschiderea santierului de modernizare a DN 29 Botosani-Suceava
  • sambata, 12 octombrie: participare la Conferinta Nationala a Femeilor din PSD, Iasi
  • luni, 14 octombrie: participare la Liturghia de Sfanta Parascheva, Iasi
  • luni, 14 octombrie: participare la evenimentul "Seara Valorilor", Iasi