Premierul Victor Ponta a inceput sedinta Guvernului de miercuri cu o serie de atacuri la adresa presedintelui Traian Basescu. "Avem o sedinta care sper sa se termine pana la 18.30 cand iese presedintele sa ne certe. Circul este asigurat la 18.30 in fiecare zi", au fost primele cuvinte ale premierului, dupa care a continuat cu noi atacuri si ironii. "Prefer sa tin cu partenerii europeni sau americani, nu cu tot felul de dictatori. (...)Pana la urma, supararile presedintelui ca nu il primeste nimeni in strainatate nu ne privesc. Probabil, toata lumea stie ca a fost demis anul trecut si de aceea nu vrea sa il primeasca nimeni", a mai spus Ponta.

Victor PontaFoto: Agerpres

"Sunt pozitii pe care le avem impreuna cu aliatii nostri, atat cei europeni, cat si cei transatlantici. Eu prefer sa tin cu partenerii nostri europeni si americani, nu cu tot felul de dictatori (...) Pana la urma supararile presedintelui ca nu-l primeste nimeni nu cred ca fac obiectul raporturilor constitutionale. Probabil ca toata lumea stie ca a fost demis anul trecut si e normal sa nu-l prea primeasca nimeni. Eu vreau sa va rog, insa, in politica externa, cu ambasadele noastre, cu ministrii care participa, sa dati dovada de seriozitate si de o agenda pe termen mediu si lung", a spus Ponta. In acelasi context, Ponta i-a cerul ministrului Cazanciuc sa colaboreze in continuare "in sens institutional cu procurorul general, cu procurorul-sef al DNA, atat in desemnarea acelor care conduc structurile, conform legii, dar sa ii si protejati de telefoane, presiuni, strigate. Cei doi procurori, procurorul general si procurorul sef al DNA, daca nu isi pierd toata ziua numai pe telefoanele pe care le primesc de la presedintele tarii, si se ocupa de ceea ce prevede Constitutia, e lucrul cel mai bun si vreau sa va rog, in baza atributiilor legale si constitutionale pe care le aveti, sa asigurati independenta si buna functionarea a acestor institutii".

Un alt subiect care i-a dat ocazia sa arunce o ironie la adresa lui Basescu a fost Codul Rutier. "O sa iasa cucul la 18.30 sa ne spuna ca nu e constitutional sa-i punem pe romani sa plateasca amenzile".

Si Codul Insolventei a fost un prilej pentru premier sa aminteasca de presedinte. " A ajuns presedintele sa moara de grija presei dupa ce era marele dusman al presei si al mogulilor. Cred ca intrarea intr-o dezbatere legala este foarte buna si Avocatul Poporului a cerut Curtii Constitutionale sa se pronunte daca este constitutional sau nu ca, pana la urma, toti sa platim taxe sau daca este constitutional ca doar unii sa plateasca taxe si unii nu. Si cred ca decizia Curtii Constitutionale va da un mesaj foarte clar in ce masura in Romania suntem impartiti doar intre cei care respecta legea si cei care nu o respecta. Nu intre cei care platesc taxe si sunt luati de fraieri si cei care nu platesc taxele si cred ca sunt mai destept", a spus Ponta.

.