Presedintele PNL, Crin Antonescu, copresedinte USL, a declarat pentru Agerpres ca afirmatia sa potrivit careia se simte liderul opozitiei nu are legatura nici cu Guvernul, nici cu primul ministru si a subliniat ca e vorba de o opozitie fata de puterea pe care simte ca USL nu o detine.

"Atunci cand eu am spus ca ma simt in opozitie, asta nu avea de-a face cu Guvernul si cu primul-ministru. Si am si precizat, chiar atunci cand am spus-o, ca nu e vorba de o opozitie fata de Guvern, ci o opozitie fata de putere, pe care simt ca n-o detinem. Acum, ce cred liberalii imi e clar, pentru ca cei mai multi, dar nu toti, simt la fel ca mine. Ce cred partenerii de coalitie, asta este o intrebare. Daca dansii se simt intr-adevar la putere, atunci probabil ca declaratia mea ca ma simt in opozitie sau ca sunt liderul opozitiei n-are darul sa-i faca fericiti. Daca inteleg si dansii - si eu cred ca inteleg - ca am putea greu afirma ca suntem pe deplin la putere, atunci probabil ca sunt alaturi de mine si ingrosam randurile opozitiei la ceea ce este putere si inca nu ne apartine'", a explicat Antonescu intr-un interviu video pe care agentia de presa precizeaza ca il va difuza integral marti

El a exemplificat punctand ca USL detine in Parlament 70% din voturi, dar nu poate face proiectele pe care s-a angajat fata de cetateni.

"Am 70 la suta, am votul cetatenilor intr-o majoritate coplesitoare, doresc sa fac niste proiecte pe care le-am angajat fata de cetateni. Modificarea Constitutiei, sa spunem regionalizarea. Ne apucam de chestiunea asta din prima zi a noului Parlament, o urmarim cu seriozitate, lucram, muncim la ea, facem acest proiect, exprimam vointa unei majoritati. Deci, ar parea pana acum ca suntem la putere. Vine Curtea Constitutionala si ne spune 'Da, proiectul e in regula, e constitutional, e dreptul vostru sa-l faceti, ca de-asta sunteti in Parlament, dar nu vrem noi, sase insi din Curtea Constitutionala sa o aplicati vreun an. Neavand nicaieri in Constitutia Romaniei o prevedere care permita asa ceva, neavand nicaieri in legea Curtii Constitutionale o asemenea prerogativa care sa-i permita Curtii asa ceva, suntem in fata unei decizii arbitrare, pe care totusi n-o putem incalca pentru ca, nu-i asa, in momentul ala nu mai suntem stat de drept. Unde-i puterea? Unde-i puterea legislativa? La noi nu. Asta e un exemplu simplu", a adaugat preseditele PNL.