Surse din interiorul PNL au declarat pentru Hotnews.ro ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu a criticat intr-o sedinta a conducerii partidului activitatea ministrului Daniel Chitoiu si politica sa fiscala si a cerut conducerii PNL analiza activitatii acestuia.

Totodata, mai multi lideri PNL au ridicat problema imaginii PNL si a proiectelor pe care partidul le are. Ei sunt nemultumiti ca proiectele si intiativele partidului nu sunt vizibile sau sunt confiscate mediatic de catre PSD.

Sedinta conducerii liberale se axeaza pe gasirea unor strategii care sa aduca vizibilitate partidului.

Crin Antonescu i-a raspuns lui Tariceanu, potrivit surselor citate, ca daca exista nemultumiri se impune o analiza a ministrilor PNL si a cerut ca fiecare membru al Biroului Politic sa-si spuna opinia. Sursele liberale sustin ca Tariceanu nu a fost sustinut de alti liberali in criticile sale.

Tariceanu a mai avut in aceasta saptamina o declaratie dura la adresa lui Crin Antonescu, iar premierul Ponta a declarat cu o zi in urma ca fostul sef al PNL se numara printre cei trei ex-premieri cu care se consulta, alaturi de Mugur Isarescu si Adrian Nastase.

La sedinta desfasurata intr-un hotel din Mamaia, liberalii au discutat timp de doua ore despre doua proiecte controversate ale Guvernului Ponta: proiectul Rosia Montana si cel al gazelor de sist, fara a lua insa o decizie pe aceste teme.