Presedintele Consiliului Director al Initiativei Romania Liberala, Vlad Moisescu, a catalogat drept ridicole motivele excluderii din PNL a sa si a altor 11 persoane, adaugand ca cei exclusi nu au avut posibilitatea de a-si sustine punctul de vedere, deoarece nu au fost invitati la sedinta PNL sector 1. Acesta l-a criticat dur pe presedintele PNL, Crin Antonescu, spunand ca aceste excluderi reprezinta inca 'o dovada ca PNL s-a transformat intr-o structura de tip stalinist".

"Nici mie si nici celor 11 colegi, alaturi de care am construit cea mai puternica organizatie PNL din Romania, nu ni s-a dat sansa de a ne apara si de a ne sustine punctul de vedere. Am fost exclusi talhareste, fara sa fim anuntati. Aceasta incalcare a celor mai elementare reguli ale democratiei si ale libertatii este ingrijoratoare in virtutea unui singur fapt: a fost executata la ordinul unui om care conduce Comisia de revizuire a Constitutiei democratice a Romaniei", precizeaza Vlad Moisescu, intr-un comunicat citat de Agerpres.

Fostul liberal considera ca Antonescu ar trebui sa renunte la sefia Comisiei parlamentare privind revizuirea Constitutiei.

"In ceea ce-i priveste pe colegii mei, singura lor vina este ca tin la Partidul National Liberal si ca au muncit, cu pasiune, in campaniile electorale. S-au batut cu adversarii politici pentru a promova PNL si pentru a face posibila intrarea in Parlament a unor oameni precum Radu Stroe sau Crin Antonescu insusi, care, astazi, ii rasplatesc pe colegii mei cu executii de partid. In ceea ce ma priveste, sunt de acord cu 'executacii' intr-un singur punct: am aderat, intr-adevar, la alta doctrina politica decat doctrina lui Crin Antonescu. Eu am aderat, in februarie 1990, la doctrina liberalismului clasic, pe care o sustin si acum. Aceasta doctrina nu are nicio legatura cu doctrina oportunismului politicianist la care adera Crin Antonescu. Regret insa faptul ca partidul din care am facut parte timp de 23 de ani a ajuns prizonierul 'liniei doctrinare' Crin Antonescu-Sorin Rosca Stanescu-Gigi Becali", spune Moisescu.

El precizeaza ca va continua sa promoveze valorile, principiile si politicile pentru care a intrat in politica, in cadrul platformei Romania Liberala.

PNL sector 1 a decis miercuri excluderea din partid a 12 persoane, printre care se numara si Vlad Moisescu, membru fondator al Initiativei Romania Liberala, potrivit deputatului liberal Dan Motreanu.

Potrivit unor surse liberale, cei exclusi sunt in general apropiati ai primarului sectorului 1, Andrei Chiliman. Printre aceste persoane se numara si Ioana Costescu.

Motivul excluderii celor 12 este legat de faptul ca sunt membri ai altor partide sau au aderat la alte doctrine politice. Vlad Moisescu a fost exclus din partid pe motiv ca se numara printre membrii fondatori ai Initiativei Romania Liberala.

Decizia privind excluderea celor 12 persoane din PNL, conform acelorasi surse, a fost luata cu 15 voturi favorabile si patru impotriva, printre care cel exprimat de deputatul liberal Ludovic Orban.

Cei exclusi nu au fost chemati la sedinta conducerii PNL sector 1.