Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca si-ar fi dorit sa nu mai organizeze alegeri legislative partiale in colegiile ramase fara reprezentanti in Parlament, argumentand ca numarul alesilor este oricum prea mare, dar, intrucat a fost criticat pentru aceasta optiune, alegatorii vor fi chemati la urne cel mai probabil pana la inceputul verii.

"Se vacanteaza si alte locuri, cel de deputat al domnului Rusanu. Asteptam niste decizii definitive referitoare la parlamentari care au fost considerati de ANI incompatibili sau in conflict de interese si o sa facem intr-o singura zi alegeri partiale pentru toate colegiile care se elibereaza in acest inceput de an. Opinia mea si optiunea mea personala, nu o ascund si nu mi-am schimbat-o, era aceea de a nu mai face alegeri, ca si asa suntem multi parlamentari, se mai reduceau. Dar exact cine ma critica pentru ca sunt prea multi parlamentari, dupa aceea m-a criticat ca nu vreau sa fac alegeri", a spus prim-ministrul, dupa ce a vizitat un centru social, potrivit Agerpres.

Intrebat de presa cand ar putea avea loc scrutinele, el a raspuns ca asteapta finalizarea tuturor procedurilor pentru eventualele locuri de parlamentar care ar putea sa ramana vacante. "Probabil pana la inceputul verii", a adaugat Ponta.

Postul de senator din colegiul din sectorul 4 al Capitalei a ramas vacant, dupa ce conservatorul Dan Voiculescu a demisionat, pentru a permite instantelor sa "isi faca datoria" in dosarul in care este implicat.

Deputatul liberal de Hunedoara Dan Radu Rusanu a fost numit recent in functia de presedinte al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara.