Numit presedinte interimar al organizatiei judetene PDL Bacau de catre Vasile Blaga, imediat dupa Conferinta Nationala, deputatul Valerian Vreme si-a prezentat demisia conducerii centrale a Partidului Democrat-Liberal, iar astazi a confirmat acest lucru, printr-o conferinta de presa sustinuta in fata mass-mediei din Bacau. Motivul oficial al demisiei il constituie neintelegerile cronice dintre echipa lui Vasile Blaga, care conduce autoritar partidul, si ceilalti membri care au avut alte optiuni la Conferinta nationala.

Valerian VremeFoto: Hotnews

Demisia deputatului bacauan este cu atat mai surprinzatoare cu cat, in urma cu trei saptamani, in cadrul unei alte conferinte de presa, Valerian Vreme si-a prezentat echipa de conducere a organizatiei pentru alegerile din partid de pe plan local si si-a prezentat principalele puncte de pe agenda pana in 2016: "Trebuie sa profitam de opozitie pentru a ne curati si primeni", declara, pe 30 martie, parlamentarul bacauan.

Astazi, abordand un cu totul alt ton, Valerian Vreme nu s-a sfiit sa critice dur Conferinta Nationala pe care o considera "un fiasco, iar fugitul cu urna o sa ramana in istoria alegerilor din partide". Iar despre sedinta Biroului National al PDL, din 6 aprilie, Valerian Vreme considera ca a fost o simpla manipulare: "Nu considerati ca este anormal ca din Biroul National sa faca parte membri din toate cele trei echipe care au candidat la Conferinta? Vedeti ca din echipa de conducere fac parte doar cei care au votat cu Vasile Blaga. Si nu au mai fost biletele pe care sa scrie cu cine trebuie sa votezi. Au fost foi intregi. Echipa Blaga creeaza o atmosfera de revansa pentru membrii din celelalalte doua echipe". Deputatul bacauan a mai precizat ca nu i s-a garantat functia de presedinte al PDL Bacau si e nemultumit de datoriile pe care le are organizatia bacauana, fara sa intre in detalii.

Valerian Vreme a accentuat, in cursul conferintei de presa, ca unul din motivele demisiei din PDL este renuntarea la proiectul cu Traian Basescu: "Parteneriatul cu Basescu, acum aruncat la gunoi, era unul din pilonii importanti ai PDL-ului. Nu este interesant ca dintr-un USL anti-Basescu, o parte se transforma acum intr-un USL in parteneriat cu Basescu?"

Valerian Vreme a spus ca va fi parlamentar independent si se va ocupa de Colegiul 6 Onesti, acolo unde a obtinut postul de deputat. Intrebat de HotNews.ro daca e posibil ca si alti parlamentari PDL sa demisioneze si sa se constituie intr-un posibil partid de dreapta, fostul ministru al telecomunicatiilor a raspuns scurt: "Nu pot sa va infirm".

Valerian Vreme a intrat in politica in 2000 si a fost pentru sapte ani presedintele PNL Onesti. A demisionat si a infiintat PLD Onesti, iar din 2008 este membru PDL. A fost ministru al Telecomunicatiilor intre septembrie 2010 si martie 2011.