Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, sustine ca ar putea intra in cursa pentru alegerile prezidentiale din 2014, daca va raspunde criteriilor pe care PDL le va elabora si le va adopta pentru aceasta competitie.

Adriean VideanuFoto: Hotnews

"PDL, ca singura formatiune politica de dreapta, in momentul de fata, capabila sa determine o astfel de competitie are datoria sa nu se limiteze, din punctul meu de vedere, numai la PDL, ci sa deschida catre societate aceasta competitie. Am vazut cu totii ca sunt oameni de dreapta dar care nu sunt angajati in nicio competitie politica si care ar putea sa se manifeste public intr-o astfel de competitie", a declarat Videanu, sambata, la Palatul Parlamentului, intrebat cu privire la posibilul candidat din partea PDL la alegerile prezidentiale din 2014.

Potrivit acestuia, ar trebui ca PDL sa "polarizeze" o optiune in jurul unui candidat care sa vina cu sanse la alegerile prezidentiale din 2014.

Intrebat cu privire la posibile nume care ar putea fi sustinute de PDL in cursa pentru Presedintie, Videanu a raspuns: "Este greu sa dam nume in momentul de fata, dar competitia nu limiteaza din punctul meu de vedere pe nimeni. Sigur, partidul va trebuie sa stabileasca niste criterii de desemnare, caci nici asa, sa pui pe oricine sa intre in aceasta competitie nu se poate. Va trebui sa judecam si cu sufletul, dar si cu mintea noastra. Noi va trebui, pe dreapta, sa incercam sa polarizam un candidat cu sanse. Sigur, este cu atat mai onorant ca in momentul in care in urma unei asemenea competitii, daca gasesti pe cineva din afara partidului, acela sa devina membru PDL si sa fie sustinut de PDL. Si atunci s-a rezolvat problema."

Cat priveste speculatiile aparute in presa referitoare la persoane pe care PDL le-ar putea sustine la alegerile prezidentiale din 2014, printre care si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, Videanu a afirmat ca nu ar vrea sa discute in momentul de fata despre posibile nume.

"Foarte important este sa se deschida aceasta competitie catre romani, pentru ca de multe ori o competitie, cum este cea pentru Presedintia Romaniei, dincolo de notorietatile foarte mari ale persoanelor implicate, romanii nu au stiu care sunt cei care ar putea sa raspunda foarte bine acestei functii de presedinte, iar aceasta dezbatere generata de PDL ar putea sa lamureasca si aceste aspecte", a completat Videanu.

Intrebat daca el ar putea intra in cursa pentru Presedintie, democrat-liberalul a precizat ca acest lucru ar fi posibil daca va raspunde criteriilor pe care PDL le va avea pentru candidatul la functia de presedinte al tarii.

"Daca voi raspunde criteriilor pe care PDL le va elabora si le va adopta, sigur", a raspuns Videanu.