Vicepresedintele PSD Marian Oprisan apreciaza drept 'corect si absolut normal" faptul ca premierul Victor Ponta a facut publice propunerile pentru sefia DNA si pentru functia de procuror general al Romaniei, deoarece romanii nu pot avea o viata "civilizata si linistita" atata vreme cat cele doua institutii au sefii interimare.

"Mi se pare corect si absolut normal. Se pune prea mult emotie pe aceasta situatie. Parerea mea este ca cetatenii Romaniei asteapta de la Guvern si de la noi locuri de munca, bani in buzunare, asteapta rezolvarea marilor probleme. Hai sa transam lucrurile cat se poate de categoric. A existat referendumul in vara anului trecut. Nu s-au prezentat atatia cetateni la vot, s-au prezentat doar 7,4 milioane de romani care si-au exprimat punctul de vedere. Nu a fost suficient. Traian Basescu este presedintele Romaniei cu toate prerogativele constitutionale in acest moment. Eu va spun ca Guvernul are sarcini importante. In Romania circula 7,5 miliarde euro nefiscalizati. Cineva trebuie sa lupte impotriva evaziunii fiscale si a coruptiei. (...) Institutiile statului trebuie sa functioneze. Cum pot sa implinesti aceste programe, cum sa ajungi la o viata mai buna a cetatenilor, la o viata civilizata si linistita daca sefii parchetelor sunt interimari la nesfarsit?", a spus Oprisan, citat de Agerpres.

"Vreau sa nu ne mai ascundem dupa deget. In orice tara civilizata, in orice tara europeana, politicul administreaza Justitia iar magistratii o infaptuiesc. De ce politicul administreaza Justitia? Pentru ca Guvernul este cel care face politicile publice in folosul Justitiei. Ca sa fie foarte clar", a mai afirmat vicepresedintele PSD, inainte de inceperea sedintei USL.