Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni dimineata, ca "PNL nu poate discuta despre suspendare in lipsa unei incalcari a Constitutiei, nu avem subiect pentru suspendare", adaugand ca "Premierul a trebuit in 2-3 ocazii sa aiba raporturi institutionale cu seful statului". Liderul liberal a comentat, astfel, declaratiile de duminica seara ale presedintelui de onoare al Partidului Conservator, care a afirmat a sustine o noua suspendare a sefului statului: "Parerile sunt ale fiecaruia dintre noi si nu se supun la vot. Pot sa spun ca PNL nu va ingadui niciodata sau nu va ramane fara reactie daca presedintele Romaniei, oricare ar fi el, va incalca Constitutia", a spus Crin Antonescu.

Senatorul PC Dan Voiculescu a facut, duminica seara, la Romania Tv, declaratii legate de situatia politica si justitia din Romania, afirmand ca nu crede in acordul de coabitare dintre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu: "Nu cred ca Traian Basescu este capabil de coabitare. Sunt foarte atent ca acest acord sa nu se transforme intr-un acord de fraternizare".

Dan Voiculescu a adaugat ca, in opinia sa, mandatul lui Traian Basescu nu va fi dus pana la final, si a anuntat ca sustine o noua suspendare a sefului statului.